PO
VO

Hoogt on Tour filmeducatie

Filmeducatie van Hoogt on Tour leert leerlingen beeldtaal en film te begrijpen én te maken. De leerlingen worden uitgedaagd om beelden te interpreteren en er betekenis aan geven. In de filmlessen leren kinderen en jongeren hoe een film wordt gemaakt en hoe zij met de kracht van bewegende beelden hun eigen verhaal kunnen vertellen.

Hoogt in Bieb Neude is onze hoofdvertoningslocatie. Daarnaast bieden wij filmeducatie aan op diverse plekken in de stad en op school.

We gebruiken bewegende beelden om te communiceren en verhalen te vertellen. Kinderen interpreteren die op hun eigen manier. Om kinderen te leren film en beeldtaal beter te begrijpen én zelf te maken, hebben wij een filmeducatieprogramma ontwikkeld.

In onze filmlessen maken leerlingen hun eigen film of animatie. De resultaten delen ze met hun klasgenoten. Zo versterken we hun creativiteit, empathie en zelfvertrouwen. In de filmlessen laten we kinderen nadenken over hoe media de werkelijkheid kleuren en gevoelens oproepen. Ze leren over de verhaalstructuur (storyboard), filmtechniek, vormgeving en de keuzes van de filmmaker. De kinderen ontwikkelen het inzicht dat film meer is dan entertainment. Ze leren film als kunstvorm waarderen.

Hoogt on Tour biedt workshops, lessenreeksen en schoolprojecten met gespecialiseerde vakdocenten (professionele filmmakers). Samen met jouw school bekijken we wat past in het onderwijsprogramma en kiezen we een vorm die daarbij past, zoals: Animatie, Fictiefilm, Vloggen, Documentaire, Greenscreen/Visual Effects en Film & muziek.   

Op alle activiteiten van Hoogt on Tour zijn de Algemene Voorwaarden van Hoogt on Tour van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00 - 18:00 uur
Hoofdvestiging
Neude 11 - 3512 AE Utrecht
Telefoonnummer
030 23 12 216
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor