Onze dienstverlening

Advies

Als Utrechtse school kun je bij Cultuur & School Utrecht terecht voor ondersteuning en advies bij de vormgeving van jouw cultuuronderwijs. Onze consulenten zijn de schakel tussen het onderwijs en het culturele veld in Utrecht. Met expertise over cultuuronderwijs en kennis over alles wat er in de stad speelt, geven we advies over cultuur op jouw school. Vraaggericht, onafhankelijk en op maat. We denken graag met je mee!

Programma
Ben je op zoek naar inspirerende culturele activiteiten voor leerlingen? Het aanbod van cultuuraanbieders uit Utrecht brengen we samen op onze site. Je consulent kan je helpen om een activiteit of culturele partner te vinden die past bij wat jullie als school met cultuureducatie willen bereiken. Of je nu wilt verdiepen of kennismaken, van een enkele activiteit tot een leerlijn.
We adviseren over de inzet van methoden, thematisch werken en leerlijnen. Ook kunnen we je ondersteunen om samenhang aan te brengen in de activiteiten en tot een helder plan te komen dat helemaal aansluit bij de leerlingen.

Visie
Wat mag cultuureducatie bijdragen aan de ontwikkeling van jouw leerlingen? Een visie op cultuureducatie geeft je focus. We ondersteunen je om deze visie op te stellen, aan te scherpen, of te kijken naar draagvlak in het team. Jullie vraag staat hierbij centraal.

Deskundigheid
Wil jij jezelf, of je collega’s professionaliseren op gebied van cultuureducatie? Er is veel mogelijk. We helpen je je vraag scherp te krijgen, en kijken met jou welke vorm van expertise – van workshop tot co-teaching – daarbij het beste past. Ook geven we in Utrecht de icc-training en organiseren we netwerken en bijeenkomsten. Neem vast een kijkje bij het aanbod van onze culturele partners voor onderwijsprofessionals PO en VO.

Samenwerking
Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt samenwerken met culturele partners. Welke eisen stel je aan hen? Vind je het fijn als zij met voorstellen komen, of werk je liever samen aan de opzet van een activiteit? We denken met je mee, en zetten ons netwerk voor je in.

Subsidies en cultuurbeleid
We helpen je graag met vragen over subsidies voor cultuur op school, en het aanscherpen of opstellen van je cultuurbeleidsplan.

Neem contact op
– Ankje Berkhof, ankje@cultuurenschoolutrecht.nl – consulent PO in de wijken Overvecht, Zuid en Zuidwest.
– Anouk Loman, anouk@cultuurenschoolutrecht.nl, consulent VO en consulent PO in de wijken Oost en Binnenstad.
– Hedwig Visser, hedwig@cultuurenschoolutrecht.nl – consulent PO in de wijken Noordoost, Overvecht en Vleuten-De Meern.
– Pelle van den Berg, pelle@cultuurenschoolutrecht.nl – consulent PO in de wijken Binnenstad, Noordwest, West en Overvecht en consulent VO.
– Reineke de Vries, reineke@cultuurenschoolutrecht.nl – consulent PO in de wijken Leidsche Rijn, Overvecht en Vleuten-de Meern en consulent SO.

Planning
Heb je praktische vragen over het plannen van activiteiten voor jouw school? Neem dan contact op met onze planner via info@cultuurenschoolutrecht.nl

Netwerk

Cultuur & School Utrecht organiseert netwerkbijeenkomsten zoals kennisdelingsbijeenkomsten, klankbordgroepen en intervisiebijeenkomsten voor zowel leerkrachten, docenten en cultuurcoördinatoren als voor culturele organisaties.

Klankbordgroepbijeenkomsten
Wil jij met ons meedenken tijdens een van onze klankbordgroepbijeenkomsten? Meld je aan via consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Kennisplatform voor cultuuronderwijs & nieuwsbrief
Sinds 2022 zijn we op verzoek van Utrechtse scholen en culturele partners gestart met het uitbreiden van het lerend netwerk door middel van het online Kennisplatform PO en Kennisplatform VO. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Cultuur & School Utrecht, dan ontvang je ongeveer maandelijks ons laatste nieuws én de updates van het Kennisplatform.

Cultuuraanbod

Heb je geschikte culturele activiteiten voor jou, je team of jouw leerlingen op onze website kunnen vinden? Fijn, dan kan je gaan inschrijven!

Wil je eerst nog hulp of advies? Neem dan contact met ons op.

Inschrijven voor culturele activiteiten
Je kan bij ons het hele jaar door activiteiten boeken. Het inschrijven op activiteiten gaat via ons digitale plansysteem Planned Culture. Je hebt drie opties:

 • Klik bij de activiteit van jouw keuze op ‘Inschrijven’ dan ga je direct naar Planned Culture, waar je de activiteit kunt opzoeken.
 • Je kunt inloggen via ‘Aanmelden’ (rechtsboven).
 • Nieuw! Via de favorietenpagina kun je jouw favoriete activiteiten naar het plansysteem exporteren en direct inschrijven.

Uitleg over het plansysteem:

 • Inloggen: De eerste keer dat je als school gebruik maakt van het plansysteem, vul je eenmalig de schoolgegevens in en maak je een wachtwoord aan. Staat jouw school al ingeschreven omdat jullie eerder via ons activiteiten hebben afgenomen? Log dan in met je schoolnaam/emailadres en je wachtwoord. Ben je het wachtwoord vergeten? Klik op ‘wachtwoord vergeten’ en je ontvangt een nieuw wachtwoord op het bij ons bekende mailadres.
 • Groepen/klassen toevoegen: Ben je ingelogd, maak dan (elk schooljaar) voor leerlingactiviteiten de groepen/klassen van jouw school aan, met de groepsleerkracht/docent als contactpersoon. Wij sturen de (herinnerings)mails dan zowel naar de cultuurcoördinator als naar de groepsleerkracht/docent. Hij/zij ontvangt dan alle belangrijke en praktische informatie over de culturele activiteiten zoals start- en eindtijden, locatie, eventuele reisgegevens, eventueel bijbehorend lesmateriaal en de link naar de evaluatie over de activiteit.
 • Activiteiten boeken: Daarna kun je per groep/klas aangeven welke activiteit(en) je graag wil boeken. Ook kun je direct aangeven of je gebruik wil maken van vervoer. Je kunt altijd opnieuw inloggen om inschrijvingen toe te voegen of jouw planningsoverzicht te bekijken of te downloaden.
 • Afstemming: Nadat je de groep/klassen(en) van jouw school hebt ingeschreven, gaan onze planners met deze informatie aan de slag. Er vindt afstemming plaats met cultuuraanbieders of opgegeven dagen en tijdstippen uitkomen. Er wordt een goede indeling gemaakt van groepen/klassen over de gewenste voorstellingen en concerten. Ook wordt de eventuele vervoersvoorkeur afgestemd met onze vervoerders. In de tweede week van het nieuwe schooljaar ontvang je een overzicht van de ingeplande culturele activiteit(en). Je hebt dan 5 dagen de tijd om deze boeking om te zetten in een bevestiging. Daarmee is de boeking definitief.
 • Herinnering: Drie weken voor dat de culturele activiteit start, ontvang jij en de leerkracht/docent (mits je die hebt toegevoegd in het plansysteem) een herinneringsmail voor de aankomende activiteit. In deze e-mail staat onder meer informatie over start- en eindtijden, voorbereidende informatie en informatie over eventueel busvervoer.
 • Evaluatievragen: Eén dag na de culturele activiteit ontvang jij en de leerkracht/docent (mits je die hebt toegevoegd in het plansysteem) een korte digitale enquête met vragen over de activiteit. Als het een leerlingenactiviteit betreft ontvang je ook een korte enquête voor de leerlingen. Wij vinden het belangrijk om de activiteiten goed te kunnen monitoren en evalueren, zodat ze steeds beter op de vraag van scholen kunnen worden afgestemd.

Nieuwe school? Schrijf je hier in.
Al ingeschreven? Log dan hier in.

Vervoer

Cultuur & School Utrecht regelt ook het vervoer van en naar locaties van cultuuraanbieders. Als je een culturele activiteit op locatie boekt, kun je meteen de gewenste vervoersoptie erbij aangeven.

U-OV Kindergroepskaart
Leerlingen en begeleiders reizen via het reguliere openbaar vervoer van U-OV voor een vaste retourprijs van de dichtstbijzijnde halte bij school naar de dichtstbijzijnde halte bij de culturele organisatie:

 • Je kunt reizen met maximaal 15 leerlingen en 3 begeleiders voor €32,15 per Kindergroepskaart. Heb je bijvoorbeeld 25 leerlingen, dan heb je dus 2 Kindergroepskaarten nodig;
 • De Kindergroepskaart is doordeweeks geldig tijdens daluren (tussen 09.00 uur en 16.00 uur);
 • De Kindergroepskaart biedt een retourreis op dezelfde dag in alle bussen en trams van U-OV (overstappen binnen één reis is toegestaan);
 • Je ontvangt de Kindergroepskaart(en) per e-mail van Cultuur & School Utrecht. Zorg dat je Kindergroepskaart(en) op de dag dat je gaat reizen uitgeprint of digitaal aan de chauffeur kunt laten zien.

Op alle reizen met U-OV zijn de Algemene Voorwaarden van U-OV van toepassing.

Pouw Vervoer
Pouw Vervoer haalt je groep/klas van school op, zet jullie af op vaste punten vlakbij de culturele organisatie en brengt je na afloop van de activiteit weer terug naar school.

Per 1 september 2021 mag Pouw Vervoer van gemeente Utrecht alleen nog gebruikmaken van de in- en uitstaphaltes aan de rand van de binnenstad. Bezoek je een activiteit in de binnenstad, houd dan rekening met een loopafstand. Op de pagina van de aanbieder zie je bij ‘bereikbaarheid’ bij welke halte je wordt afgezet en opgehaald.

Op basis van het door jou doorgegeven aantal leerlingen en begeleiders kiest Pouw Vervoer de meest passende lijntourbus of touringcar. Je hebt geen vervoerbewijs nodig.

Voor schooljaar 2024-2025 geldt:

Lijn-/tourbus

 • Een tourbus voor maximaal 20 personen (deze bus is beperkt beschikbaar): €235
 • Een lijnbus (met Syntusbestickering) met 41 zitplaatsen voor leerlingen (+ 20 staplaatsen voor volwassenen): €270

Touringcar

 • Een touringcar met 54 zitplaatsen: €375
 • Een touringcar met 60 zitplaatsen: €435

Het kan voorkomen dat Pouw Vervoer vanwege onbeschikbaarheid van een bus een grotere bus of 2 bussen inzet. Je betaalt echter altijd het bij inschrijving overeengekomen tarief.

Alle hiervoor genoemde prijzen zijn inclusief btw en gelden vanaf 1 augustus 2024.

Op alle reizen met Pouw Vervoer zijn de Algemene Voorwaarden van Pouw Vervoer van toepassing.

 

Kosten

Cultuur & School Utrecht is een stichting zonder winstoogmerk en verdienmodel. Wij rekenen geen kosten voor onze dienstverlening en berekenen de tarieven voor activiteiten van cultuuraanbieders en busritten van vervoerders één op één door aan scholen.

Tarieven activiteiten en vervoer
De tarieven voor activiteiten en vervoer verschillen per cultuuraanbieder en vervoerder. De verschillende vervoerstarieven vind je hierboven onder het kopje Vervoer. De tarieven voor culturele activiteiten vind je op de specifieke activiteitenpagina’s.

Podiumbezoeken op locatie (theatervoorstellingen of concerten) kennen in principe een vast tarief per leerling van €7,50. Vanaf schooljaar 2023-2024 wordt dit bedrag verhoogd naar €8,00 per leerling. Begeleiders bij activiteiten op locatie (een museum- of podiumbezoek) betalen geen entreekosten.

Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen activiteiten betalen met de CJP Cultuurkaart. Bij het inschrijven, vink je aan of je hiervan gebruik wilt maken. Enkele activiteiten kunnen niet betaald worden met de CJP Cultuurkaart. Dit staat dan vermeld bij het inschrijfformulier in het plansysteem.

Facturatie
Drie keer per jaar ontvangt de school een factuur:
– In december voor de afgenomen activiteit(en) en eventueel vervoer vanaf het begin van het schooljaar tot en met december;
– In mei voor de afgenomen activiteit(en) en eventueel vervoer vanaf januari tot en met april;
– In augustus voor de afgenomen activiteit(en) en eventueel vervoer vanaf mei tot en met de zomervakantie.

Evaluatie

Sinds schooljaar 2017-2018 evalueert Cultuur & School Utrecht alle activiteiten en haar dienstverlening door middel van een digitale evaluatiesystematiek. Leerkrachten/docenten en leerlingen ontvangen een vragenlijst over de activiteiten die zij afnemen, icc’ers en cultuuraanbieders ontvangen een vragenlijst over hun beleid en de dienstverlening van Cultuur & School Utrecht. We koppelen maandelijks de resultaten uit de vragenlijsten van leerkrachten/docenten en leerlingen (anoniem) aan cultuuraanbieders terug. Zo kunnen zij hun activiteiten en wij onze dienstverlening optimaliseren en voortdurend afstemmen op de wensen van scholen. Hieronder lees je per schooljaar de eindresultaten uit onze evaluatiesystematiek.

Vanaf 2021 heeft Cultuur & School Utrecht ook toetsingskaders voor cultuuraanbieders opgesteld om de kwaliteit van activiteiten nog verder te stimuleren. Cultuur & School Utrecht is verantwoordelijk voor de toetsing, de selectie en de samenstelling van het gehele aanbod van activiteiten. De aanbieder is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn/haar activiteiten en de blijvende optimalisatie ervan. Meer over de toetsingskaders lees je in het kopje Toetsingskaders hieronder.

Eindrapportage 2017 - 2021

Cultuur & School Utrecht heeft in 2017 onderwijsonderzoeksbureau Oberon gevraagd een digitale evaluatiesystematiek te ontwikkelen die het aanbod van de cultuuraanbieders evalueert teneinde het beter af te kunnen stemmen op de wensen en behoeften van de afnemers (de scholen). Oberon heeft met de evalutiesystematiek van Cultuur & School Utrecht voortgebouwd op de opzet van de landelijke monitor cultuureducatie1. De vragenlijsten uit de evaluatiesystematiek zijn in de periode 2017–2021 ingevuld door leerlingen, leerkrachten, interne cultuurcoördinatoren (icc’ers) en cultuuraanbieders in Utrecht. Verder in het rapport lees je de uitgebreide verslaglegging van de resultaten per doelgroep. Opgemerkt dient te worden dat de uitkomsten van 2019–2020 en 2020–2021 sterk beïnvloed zijn door het uitbreken van het Coronavirus. Vanaf maart 2020 heeft maar een beperkt deel van het aanbod kunnen plaatsvinden.

Eindresultaten schooljaar 2022-2023

In de presentatie van onze evaluatiesystematiek blikken we terug op ervaringen van afgelopen schooljaar. 26.803 leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs genoten in 2022-2023 van één of meer culturele activiteiten van onze partners. We krijgen gemiddeld een 8,2 voor onze dienstverlening en daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

“De inhoud van de voorstelling sluit aan bij de tijd van nu en de verschillende kerndoelen van ons onderwijs.”
Leerkracht groep 3/4/5

We vroegen de leerlingen en leraren ook wat ze vonden van de activiteiten en wat ze ervan hebben geleerd.

Eindresultaten eerdere schooljaren

Zoals gezegd vroeg Corona sinds maart 2020 van iedereen enorme veerkracht en flexibiliteit. Ook van scholen en culturele partners. Culturele activiteiten werden geannuleerd of verplaatst. Gelukkig zijn er ook activiteiten die wél door zijn gegaan en die door de leerlingen en leerkrachten zijn beoordeeld. De resultaten daarvan hebben we gebundeld in onderstaande rapportages.

Toetsingskaders

Cultuur & School Utrecht bemiddelt het cultuuraanbod voor leerlingen en het expertiseaanbod voor onderwijsprofessionals van Utrechtse scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De stichting stelt zichzelf tot doel de kwaliteit van het aanbod te stimuleren. Cultuur & School Utrecht is verantwoordelijk voor de toetsing, de selectie en de samenstelling van het gehele aanbod. De aanbieder is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn/haar aanbod en de blijvende optimalisatie ervan.

Door middel van het Toetsingskader Cultuuraanbod Leerlingen beoordeelt Cultuur & School Utrecht de cultuuraanbieders die zij bemiddelt of voornemens is te bemiddelen op hun visie op cultuureducatie, de kennis en vaardigheden in hun eigen vakgebied, de kwaliteit van het cultuuraanbod en/of indien van toepassing, de organisatie en de inhoud van de aangeboden lessen (didactiek), en de kwaliteit in het omgaan met leerlingen (pedagogiek).

Door middel van het Toetsingskader Expertiseaanbod Professionals beoordeelt Cultuur & School Utrecht de expertiseaanbieders die zij bemiddelt of voornemens is te bemiddelen op hun visie op deskundigheidsbevordering in cultuureducatie, de kennis en vaardigheden in hun eigen vakgebied, de kwaliteit, organisatie en de inhoud van de aangeboden scholing, en de kwaliteit in het omgaan met deelnemers en hun reflectief en ondernemend vermogen.

In de toetsingskaders staan de uitgangspunten van cultuureducatie en de kwaliteitswijzer voor het aanbod van Cultuur & School Utrecht beschreven. De toetsingskaders gebruikt de stichting bij kennismakings- en/of voortgangsgesprekken met en tijdens (les)bezoeken van de cultuuraanbieders of het bezoek aan scholingsbijeenkomsten van expertiseaanbieders. Het vormt het kader voor de selectie van het aanbod dat door Cultuur & School Utrecht bemiddeld wordt.

Subsidies

Subsidies voor cultuuronderwijs (PO en VO)

Hieronder vind je informatie over de subsidies voor cultuuronderwijs in Utrecht. Heb je hulp nodig bij de invulling van cultuuronderwijs op jouw school? Neem contact op met één van onze consulenten via: consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Gemeente Utrecht
Alle scholen (PO en VO) in de stad Utrecht kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Cultuur voor ieder Kind. Deze subsidie is onderdeel van de nadere regel subsidie onderwijs van de Gemeente Utrecht en valt onder taal- en talentontwikkeling (Artikel 3.1.8. van de regel).

Kalenderjaar 2023
Voor kalenderjaar 2023 is er per leerling €30,31 beschikbaar voor cultuuronderwijs. Scholen die deze subsidie voor kalenderjaar 2023 hebben aangevraagd, krijgen een indexering van 3,5% op het bedrag.

Kalenderjaar 2024
Voor kalenderjaar 2024 is er per leerling €30,85 beschikbaar voor cultuuronderwijs. Scholen die deze subsidie voor kalenderjaar 2024 hebben aangevraagd, krijgen een indexering van 7,39% op het bedrag (i.v.m. prijsstijgingen). Dit komt neer op een totaal van €33,13 per leerling waarmee rekening kan worden gehouden voor je begroting cultuureducatie (activiteiten en expertise). De subsidie Cultuur voor Ieder Kind wordt per kalenderjaar verstrekt en dient door het schoolbestuur uiterlijk 1 oktober voorafgaand aan het kalenderjaar waarvoor de subsidie is, te worden aangevraagd. Schoolbesturen worden hierover geïnformeerd door de gemeente.

Kijk hier voor meer informatie over het aanvragen van deze subsidie.

Rijksoverheid 
Naast de subsidie ontvangen scholen in het Primair Onderwijs van OCW één budget voor alle kosten. Daarvan was tot 2023 een bepaald bedrag geoormerkt voor cultuureducatie. Per januari 2023 is de wet Vereenvoudiging bekostiging primair onderwijs voor de berekening van de lupsumgelden voor scholen ingegaan. Lees daarover meer op de website van het LKCA: Financiering cultuureducatie uit lumpsum.

TIP voor cultuurcoördinatoren: maak een cultuureducatieplan met een duidelijk voorstel voor de besteding voor cultuureducatie. Benadruk daarbij dat er binnen de lumpsum ook budget opgenomen is dat eerder geoormerkt was voor cultuureducatie. Gebruik eventueel de bedragen die in het verleden werden gehanteerd voor Londo en prestatiebox. Leg dit tijdig voor aan de directie, zodat het meegenomen kan worden in het strategisch meerjarenplan en de -begroting.

Kijk hier voor meer informatie over deze en andere landelijke subsidies voor cultuuronderwijs voor het PO.

Scholen in het Voortgezet Onderwijs kunnen met de CJP-Cultuurkaart betalen voor activiteiten bij culturele organisaties. Cultuurkaart-budget is een kalenderjaar geldig. Het budget van 2023 kan gebruikt worden t/m 31 december 2023. Bestel hier Cultuurkaart-budget voor 2024

Algemene Voorwaarden

Artikel 1. Begripsbepalingen
1. “Algemene Voorwaarden”, deze set algemene voorwaarden van Cultuur & School Utrecht.
2. “Cultuur & School Utrecht”, de Stichting Coördinatie Cultuureducatie Utrecht.
3. “School”, de wederpartij van Cultuur & School Utrecht, zijnde een rechtspersoon, handelend in de uitoefening van een school.
4. “Activiteit”, de educatieve activiteit die door de Cultuuraanbieder wordt verricht, waaraan leerlingen en/of professionals van de School deelnemen.
5. “Cultuuraanbieder”, een derde partij, zijnde een rechtspersoon handelend in de uitoefening van een cultuurbedrijf of -instelling of een natuurlijk persoon handelend in de uitoefening van een cultureel beroep of bedrijf, verantwoordelijk voor de uitvoering van Activiteiten.
6. “Overeenkomst”, de overeenkomst van opdracht tussen Cultuur & School Utrecht als opdrachtnemer en de School als opdrachtgever, ten aanzien van de uitvoering van Activiteit en – indien van toepassing – het vervoer door de Vervoerder.
7. “Vervoerder”, een derde partij, zijnde een rechtspersoon of natuurlijk persoon handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf, verantwoordelijk voor het vervoer (heen en terug) van de leerlingen en/of professionals van de School naar de locatie van de Activiteit.

Artikel 2. Toepasselijkheid
1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle Overeenkomsten, inclusief vervolgopdrachten en aanvullende opdrachten. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van de School wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
2. Cultuur & School Utrecht is gerechtigd om deze Algemene Voorwaarden eenzijdig te wijzigen. In het geval van wijzigingen zal Cultuur & School Utrecht de School hiervan tijdig op de hoogte brengen en laten weten per wanneer de gewijzigde voorwaarden in werking treden.
3. Indien een of meer bepalingen in deze Algemene Voorwaarden nietig zijn of vernietigd worden, dan blijven de overige bepalingen volledig van kracht.
4. Naast deze Algemene Voorwaarden van Cultuur & School Utrecht zijn ook de (bezoekers)voorwaarden van de desbetreffende Cultuuraanbieder(s) en Vervoerder(s) op de Overeenkomst van toepassing. Voor de specifieke voorwaarden van Cultuuraanbieder(s) verwijzen wij naar hun organisatiepagina(‘s) op onze website en van Vervoerder(s) naar de website van U-OV en Pouw Vervoer.

Artikel 3. Totstandkoming van de Overeenkomst
1. Een Overeenkomst tussen Cultuur & School Utrecht en de School komt tot stand door inschrijving van de School voor Activiteiten via het plansysteem op de website van Cultuur & School Utrecht en is geldig gedurende het schooljaar waarvoor de School zich inschrijft.
2. Tussen de Cultuuraanbieder en de School komt geen overeenkomst tot stand met betrekking tot de Activiteiten die de School via Cultuur & School Utrecht afneemt.

Artikel 4. Inschrijving
1. De School kan zich vanaf medio mei voorafgaande aan het nieuwe schooljaar en gedurende het hele schooljaar inschrijven voor het aanbod van de Cultuuraanbieders bij Cultuur & School Utrecht.
2. Na inschrijving stuurt Cultuur & School Utrecht de School een voorlopige bevestiging van de inschrijving, met het verzoek deze binnen vijf werkdagen te accorderen. De voorlopige bevestiging is geen garantie van deelname aan de Activiteit.
3. Bij elke Activiteit kan Cultuur & School Utrecht in overleg met de Cultuuraanbieder een minimum- of maximumaantal deelnemers vaststellen. In geval dat het aantal deelnemers onder het minimum uitkomt, zal Cultuur & School Utrecht zich inspannen voldoende inschrijvingen te genereren opdat de Activiteit door kan gaan.
4. Cultuur & School Utrecht stuurt zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk één maand voordat de Activiteit plaatsvindt, de School een definitieve bevestiging of annulering.

Artikel 5. Uitvoering van de Overeenkomst
1. Cultuur & School Utrecht bepaalt in gezamenlijk overleg met de School en de Cultuuraanbieder de wijze waarop de Activiteit wordt uitgevoerd.
2. Het contact met de School over de uitvoering van de Overeenkomst verloopt uitsluitend via Cultuur & School Utrecht, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
3. De School draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan Cultuur & School Utrecht aangeeft dat deze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de Overeenkomst, binnen de gestelde termijn aan Cultuur & School Utrecht worden verstrekt.
4. Wanneer de Activiteit plaatsvindt op locatie van de School is de School verantwoordelijk voor de aanwezigheid van de benodigdheden, materialen en/of voorzieningen en het nakomen van overige afspraken, zoals in het gezamenlijk overleg als bedoeld in artikel 5.1 tussen partijen is afgestemd.
5. Wanneer de School niet of niet tijdig voldoet aan de verplichtingen als bedoeld in artikel 5.3 en 5.4, heeft Cultuur & School Utrecht het recht haar verplichtingen uit de Overeenkomst op te schorten en/of extra kosten voorvloeiende uit de niet- of niet-tijdige nakoming van de School, bij de School in rekening te brengen.
6. Wanneer Cultuur & School Utrecht haar verlichtingen opschort wegens een tekortkoming aan de zijde van de School, schort dat de betalingsverplichting van de School niet op.

Artikel 6. Wijziging, opzegging, opschorting en ontbinding
1. Indien blijkt dat voor een behoorlijke uitvoering van de Overeenkomst noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen dan zullen partijen tijdig en in onderling overleg de Overeenkomst aanpassen. Indien deze wijzigingen financiële, kwalitatieve of andere gevolgen heeft stelt Cultuur & School Utrecht de School hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte.
2. De School mag de Overeenkomst (tussentijds) opzeggen, maar blijft dan de aanvankelijk afgesproken kosten van de Activiteit en – indien van toepassing – het vervoer aan Cultuur & School Utrecht verschuldigd. De reden hiervan is dat Cultuur & School Utrecht op basis van de geaccordeerde bevestiging van de School contractuele verplichtingen aangaat met Cultuuraanbieder(s) en – indien van toepassing -Vervoerder(s).
3. Cultuur & School Utrecht mag de nakoming van haar verplichtingen opschorten dan wel de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden, indien:
– zich omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer gevergd kan worden.
– zich omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de Overeenkomst in redelijkheid niet mag worden verwacht.

Artikel 7. Overmacht
1. Er is sprake van overmacht als Cultuur & School Utrecht (geheel of gedeeltelijk) verhinderd is haar verplichtingen na te komen en nakoming in redelijkheid niet van haar kan worden verwacht, door een omstandigheid die niet aan Cultuur & School Utrecht te wijten is of aan haar kan worden toegerekend. In aanvulling op artikel 6:75 BW is sprake van overmacht in geval van wanprestaties van de Cultuuraanbieder, de Vervoerder of andere derden, ziekte, ongevallen, overheidsmaatregelen, calamiteiten of een dreiging daartoe, pandemieën, werkstakingen van (ingehuurd) personeel, stroomstoringen of computervirussen.
2. Wanneer sprake is van overmacht stelt Cultuur & School Utrecht de School direct op de hoogte. Cultuur & School Utrecht kan bij overmacht haar verplichtingen opschorten zolang zij hieraan niet kan voldoen. Cultuur & School Utrecht zal zich maximaal inspannen een passend alternatief aan te bieden of de Activiteit op een andere datum of locatie te laten plaatsvinden.
3. Cultuur & School Utrecht is niet verplicht tot vergoeding van enige schade bij overmacht, ook niet als Cultuur & School Utrecht door de overmachtssituatie enig voordeel geniet.

Artikel 8. Betaling
1. Cultuur & School Utrecht stuurt na afloop een factuur naar de School voor de afgenomen Activiteit en – indien van toepassing – het vervoer. De School betaalt de factuur binnen 30 dagen na de factuurdatum, tenzij anders is afgesproken.
2. Cultuur & School Utrecht kan na het bevestigen van een inschrijving geen prijswijzigingen doorvoeren met uitzondering van de vervoersprijzen. Deze kunnen door de Vervoerder alléén in verband met btw- en/of cao-wijzigingen per kalenderjaar worden verhoogd. Cultuur & School Utrecht zal de School tijdig op de hoogte brengen van eventuele prijswijzigingen.

Artikel 9. Klachten
1. Een klacht over de factuur moet binnen veertien dagen na de factuurdatum schriftelijk aan Cultuur & School Utrecht kenbaar worden gemaakt. Na het verstrijken van deze termijn staat de factuur vast.
2. Overige klachten of vorderingen van de School tegenover Cultuur & School Utrecht vervallen zodra een periode van één jaar is verstreken na de dag waarop de School bekend werd of redelijkerwijs bekend had kunnen zijn met het bestaan van de klacht of de vordering. Overschrijding van deze termijn leidt tot verval van alle aanspraken.
3. Een klacht schort de betalingsverplichting van de School niet op.

Artikel 10. Gegevensverwerking
1. Cultuur & School Utrecht verwerkt persoonsgegevens bij de uitvoering van de Overeenkomst conform de toepasselijke wet- en regelgeving en in overeenstemming met haar privacyverklaring. Lees hier de volledige privacyverklaring van Cultuur & School Utrecht.
2. In aanvulling op de privacyverklaring geldt het navolgende. Cultuur & School Utrecht verwerkt persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres van de medewerker(s) van de School in het plansysteem en de daaraan gekoppelde digitale evaluatiesystematiek. Cultuur & School Utrecht gebruikt deze gegevens alleen voor verwerking van de inschrijving, de uitvoering van de Overeenkomst en het optimaliseren van haar dienstverlening. Cultuur & School Utrecht verstrekt deze gegevens aan de betreffende Cultuuraanbieder(s) en – indien van toepassing – Vervoerder(s) zodat zij hun werkzaamheden in het kader van de Overeenkomst zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Artikel 11. Aansprakelijkheid
1. De School is aansprakelijk voor schade aan (eigendommen van) Cultuur & School Utrecht, de Cultuuraanbieder, de Vervoerder, hun werknemers en de leerlingen en/of professionals die deelnemen aan de Activiteiten in geval van een tekortkoming of enig ander toerekenbaar handelen of nalaten van de School. De School zal deze schade vergoeden en zich tegen deze aansprakelijkheid adequaat verzekeren.
2. Cultuur & School Utrecht is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, tenzij de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van Cultuur & School Utrecht.
3. Cultuur & School Utrecht is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
4. In geval Cultuur & School Utrecht voor aansprakelijkheid is verzekerd, is haar aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat is verzekerd. Op verzoek geeft Cultuur & School Utrecht inzage in de polisvoorwaarden. Wanneer de verzekeraar niet uitkeert of Cultuur & School Utrecht voor de aansprakelijkheid niet is verzekerd, is de aansprakelijkheid beperkt tot de hoogte van de factuur, per gebeurtenis of serie van samenhangende gebeurtenissen.

Artikel 12. Vrijwaring
De School vrijwaart Cultuur & School Utrecht voor alle vorderingen en andere aanspraken van derden (waaronder de Cultuuraanbieder en de Vervoerder) en de daaruit voorvloeiende schade als gevolg van een tekortkoming door de School of enig ander toerekenbaar handelen of nalaten van de School, onverminderd het bepaalde in artikel 11 (Aansprakelijkheid).

Artikel 13. Toepasselijk recht en forumkeuze
1. Op de Overeenkomst en deze Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.
2. Alle geschillen die voortvloeien uit de Overeenkomst zullen exclusief worden voorgelegd aan de rechter te Utrecht.

Deze Algemene Voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt op 26 april 2021.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.