KUNST IN DE KLAS

Vanaf 2014, na afronding van de BIK-opleiding, geef ik, Joan Wamsteeker, (beeldende) kunstlessen op verschillende basisscholen in Utrecht. Mijn workshops/lessen worden op school gegeven. Ik ontwikkel/geef ook digitale lessen op afstand. Het aanbod varieert van groep 1 tot en met groep 8.

Op de website van Cultuur & School Utrecht staan voorbeelden van het aanbod welke onder de discipline Beeldende kunst vallen maar ook bijvoorbeeld onder Cultureel erfgoed. Het is ook mogelijk een programma op maat te maken. Aansluiten op bestaande thema’s kan een grote meerwaarde hebben. Kunst als middel, verbinden van kerndoelen met burgerschapsonderwijs, er is veel mogelijk.

Kunst en maatschappij
Kunst is een afspiegeling van de tijd waar in we leven. In allerlei vormen. De mens wil zich uitdrukken, mooi maken, verstaanbaar maken, dat was toen, dat is nu en dat zal zo zijn. Als individu, maar ook als groep. Wie ben ik? Wie ben jij? En hoe zit het met wij? Verandering is voortdurend, wij veranderen allemaal en de kunst laat dit zien, horen, voelen. Ook de kerndoelen veranderen. Scholen zijn sinds 2006 verplicht aan burgerschapsonderwijs aandacht te besteden. Centraal staat daarbij ‘de bereidheid en het vermogen om deel uit te maken van de gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren’. ‘It takes a village to raise a child’, een van origine afrikaanse uitdrukking. Een ander jasje, met hetzelfde doel. Kunsteducatie is een wezenlijk onderdeel van dit dorp. Het sociale en maatschappelijke aspect vind ik belangrijk en verwerk ik ook graag in mijn kunstlessen.

Samen met plezier
Last but not least, het plezier in kunstlessen is een essentieel ingrediënt. Als je wilt kun je een bezoekje brengen aan de ‘kinderkunstexpo’ op mijn website, daar kun je het plezier zien!

Informatie

Hoofdvestiging
- Utrecht
Telefoonnummer
06 20 96 09 48

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.