PO
VO

Het Kunstlaboratorium

Het Kunstlaboratorium & Professor Loep is jouw partner voor culturele en educatieve projecten.

Al onze programma’s & projecten zijn multidisciplinair opgezet en onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Cultuur & kunst
  • Technologie & wetenschap
  • Natuur & natuurbeleving

Professor Loep is onderdeel van het Kunstlaboratorium en al ruim 10 jaar actief in het onderwijs. Professor Loep is ontstaan vanuit een behoefte om te laten ontdekken dat techniek helemaal niet zo moeilijk is als je denkt. En dat het heel goed te combineren valt met kunsteducatie en natuureducatie.

We bieden een vast aanbod en kunnen een project op maat samenstellen. We sluiten graag aan bij het bestaande curriculum en laten ons inspireren door het thema van de school of een specifieke vraag. We gaan graag in gesprek om samen te kijken wat er mogelijk is.

Werkwijze
Binnen de programma’s wordt er multidisciplinair gewerkt, waarbij aandacht is voor de 21st century skills en kerndoelen van het onderwijs

Hiervoor putten we uit de theorie van STEAM*, Onderzoekend & Ontwerpend leren, de pedagogiek van Reggio Emilia en het Maak-onderwijs.

Er wordt voornamelijk procesgericht gewerkt en de aandacht ligt bij het creatief vermogen van de (jonge) makers. Onderzoekend leren en vooral zelf doen staat hierbij centraal. Het gaat niet om het resultaat, maar juist om de ervaringen!

* Science and Technology interpreted through Engineering and the Arts, all based in Mathematical elements

Locatie
We hebben een eigen locatie direct naast Station Zuilen, waar schoolklassen kunnen werken in een van onze maakruimtes. Zo hebben we de Tinkerplek, MaakAtelier & Het Kunstlab beschikbaar voor jonge makers. Tevens hebben we beschikking tot mobiele werkplaatsen in de vorm van een Kunstlabfiets, waardoor we op de school heel gemakkelijk een buitenles kunnen verzorgen.

Materialen & gereedschappen
De ‘Professors’ komen op locatie met koffers vol materialen, inspiratie en plezier. We maken gebruik van materialen die inmiddels zeer herkenbaar zijn voor Professor Loep & Het Kunstlaboratorium. Materialen, waarbij aandacht is voor duurzaamheid, fantasie en creativiteit.

We gebruiken echt gereedschap op kind formaat die de ontwikkeling van de motoriek van kinderen stimuleert. Hierdoor timmeren én zagen we al vanaf de kleuterklas!

En uiteraard hebben we onze groene labjassen voor de leerlingen, die ze mogen dragen tijdens de lessen. Zodra de jas aangaat zien we altijd een mooie transformatie, van klein tot groot.

Informatie

Openingstijden
Ma-wo-do- vr: 9.00 -17.00 uur
Di tot 14.00 uur
Hoofdvestiging
Vlampijpstraat 94 - 3534 AR Utrecht
Telefoonnummer
030 237 80 30
Toegankelijkheid
Deels rolstoeltoegankelijk
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Het Kunstlaboratorium zijn de Algemene Voorwaarden van Het Kunstlaboratorium van toepassing

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.