PO
VO

Universiteitsmuseum Utrecht | UMU

Het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) verzorgt onderwijsprogramma’s voor basisscholen en middelbare scholen in heel Nederland. Met een bakfiets vol echt materiaal bezoeken wij jouw school. Het uitgangspunt bij alle onderwijsprogramma’s is onderzoekend leren.

Het onderzoeksmuseum van Nederland!
Het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU – wordt vernieuwd en daarom verbouwd. UMU werkt aan hét onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en Utrechtse onderzoekers in heden en verleden. Waar je wordt geïnspireerd en uitgedaagd tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. Waar je leert antwoorden te zoeken en deze op waarde te schatten. En waar je als bezoeker zelf een onderzoeker wordt.

Het onderzoeksmuseum van Nederland is weer te bezoeken vanaf september 2023. Tijdens de sluiting is het museum online open met een uitgebreid aanbod aan activiteiten om thuis te doen. Ook zijn er programma’s op school en is er digitaal lesmateriaal beschikbaar via de website van het UMU.

Op alle activiteiten van het Universiteitsmuseum Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van het Universiteitsmuseum Utrecht van toepassing.

Informatie

Hoofdvestiging
Lange Nieuwstraat 106 - 3512 PN Utrecht
Telefoonnummer
n.v.t.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.