PO
VO

Universiteitsmuseum Utrecht | UMU

Het museum voor nieuwsgierige scholen!

In het UMU worden leerlingen zelf onderzoeker. Zo kunnen ze bijvoorbeeld experimenteren met een valbaan, een hart-long machine in elkaar zetten, een boorkern analyseren of het gedrag van apen en mensen bestuderen. Het onderzoek en de echte materialen van wetenschappers uit heden en verleden worden hierbij ingezet. Ook ontwikkelen ze verschillende onderzoeksvaardigheden: Hoe stel ik een goede vraag? Hoe doe ik een experiment? Hoe lees en analyseer ik een bron?

Het stimuleren van een onderzoekende houding staat bij de onderwijsprogramma’s van het museum centraal. Plezier in het programma en het bieden van een bijzondere ervaring staan daarbij voorop. Jouw leerlingen worden met de onderwijsprogramma’s van het Universiteitsmuseum échte onderzoekers. De klas wordt begeleid door onze Kennismakers; studenten van de Universiteit Utrecht die zelf onderzoekers in spé zijn. Zij nemen de leerlingen mee in de kunst van het onderzoekend leren.

Op alle activiteiten van het Universiteitsmuseum Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van het Universiteitsmuseum Utrecht van toepassing.

Informatie

Openingstijden
UMU en de Oude Hortus zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Het museumcafé en de museumwinkel zijn geopend tot 17.30 uur.

Tijdens de officiële schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) zijn we ook open op maandag van 10.00 – 17.00 uur. Onderwijsprogramma's kunnen niet worden geboekt tijdens schoolvakanties.

Hoofdvestiging
Lange Nieuwstraat 106 - 3512 PN Utrecht
Telefoonnummer
030-253 8008
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig
Foto/video credit
Headerfoto: Lize Kraan

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor