PO
VO

Universiteitsmuseum Utrecht | UMU

Het museum voor nieuwsgierige scholen! In het UMU worden leerlingen zelf onderzoeker. Zo kunnen ze bijvoorbeeld experimenteren met een valbaan, een hart-long machine in elkaar zetten, een boorkern analyseren of het gedrag van apen en mensen bestuderen. Het onderzoek en de echte materialen van wetenschappers uit heden en verleden worden hierbij ingezet. Ook ontwikkelen ze verschillende onderzoeksvaardigheden: Hoe stel ik een goede vraag? Hoe doe ik een experiment? Hoe lees en analyseer ik een bron?

Het stimuleren van een onderzoekende houding staat bij de onderwijsprogramma’s van het museum centraal. Plezier in het programma en het bieden van een bijzondere ervaring staan daarbij voorop. Jouw leerlingen worden met de onderwijsprogramma’s van het Universiteitsmuseum échte onderzoekers. De klas wordt begeleid door onze Kennismakers; studenten van de Universiteit Utrecht die zelf onderzoekers in spé zijn. Zij nemen de leerlingen mee in de kunst van het onderzoekend leren.

Informatie

Openingstijden
UMU en de Oude Hortus zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Het museumcafé en de museumwinkel zijn geopend tot 17.30 uur.

Tijdens de officiële schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) zijn we ook open op maandag van 10.00 – 17.00 uur. Onderwijsprogramma's kunnen niet worden geboekt tijdens schoolvakanties.

Hoofdvestiging
Lange Nieuwstraat 106 - 3512 PN Utrecht
Telefoonnummer
030 253 80 08
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Universiteitsmuseum Utrecht | UMU zijn de Algemene Voorwaarden van Universiteitsmuseum Utrecht | UMU van toepassing
Foto/video credit
Headerfoto: Lize Kraan

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.