PO
VO

TivoliVredenburg

In TivoliVredenburg komen alle muziekgenres onder één dak bij elkaar. In onze vijf zalen kan iedere muziekliefhebber terecht, of je nu van jazz houdt of van dance, van poëzie of pop, van debat of klassiek. Kom je met de klas de magie van een liveconcert ervaren? 

Iedereen die naar school gaat, kan met zijn of haar klas bij ons (school)concerten meemaken en beleven. We hebben aanbod voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Hiernaast bieden we een selectie van concerten aan die in overleg met groepskorting kunnen worden bezocht.

De magie van liveconcert
Een leven lang muziek voor iedereen. Dat is de missie waar TivoliVredenburg voor staat. Ons bestaansrecht ligt in de muziek, ook al zijn we inmiddels zoveel meer. Diepgeworteld in onze recente geschiedenis en de lange historie van poppodium Tivoli en Muziekcentrum Vredenburg ligt onze liefde voor muziek en onze drang om deze live te laten zien en horen. Muziek geeft troost, maakt vrolijk, verwondert, verbroedert, verruimt de geest en geeft eindeloos veel gespreksstof. Niets kan op tegen de magie van het liveconcert, dat in principe eenmalig en onherhaalbaar is. Hoe vertrouwd het repertoire en de uitvoerenden ook mogen zijn voor de luisteraar: het liveconcert is uniek.

Basisonderwijs
We bieden schoolconcerten aan voor elk schooljaar uit het primair onderwijs. De concerten vinden onder schooltijd plaats in een van onze zalen. Om te zorgen dat alle leerlingen optimaal kunnen genieten van hun muzikale TivoliVredenburg-avontuur wordt bij alle concerten lesmateriaal geleverd, waarmee op school het bezoek aan TivoliVredenburg goed voorbereid kan worden.

Voortgezet onderwijs
Speciaal voor middelbare scholieren hebben we het programma World Wide Music ontwikkeld: een programma van 1,5 uur waarbij onderbouwleerlingen drie mini-concerten van bekende wereldmuziekartiesten bijwonen, in verschillende zalen van TivoliVredenburg. Hiernaast bieden we een selectie van onze concerten aan om met grote groepskorting te bezoeken.

Busvervoer voor leerlingen uit het primair onderwijs
Het TivoliVredenburg Fonds draagt bij aan onze missie ‘Een leven lang muziek voor iedereen’ en heeft daarbij speciale aandacht voor participatie en educatie voor jeugd en jongeren. Om zoveel mogelijk drempels weg te halen, stelt het Fonds met ingang van schooljaar 2023-2024 een deel van het busvervoer van de Utrechtse bassischoolleerlingen naar concerten gratis beschikbaar, onder voorwaarde dat een school met minimaal 24 leerlingen een voorstelling bezoekt. De leerlingen worden met de bus van Pouw Vervoer bij school opgehaald en ook weer afgezet. Cultuur & School Utrecht plant dit busvervoer als een school bij het inschrijven in het plansysteem aangeeft gebruik te willen maken van een bus van Pouw Vervoer. Update: voor schooljaar 2023-2024 is het volledige budget inmiddels gebruikt.

Informatie

Hoofdvestiging
Vredenburgkade 11 - 3511 WC Utrecht
Telefoonnummer
030 760 67 77
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
Headerfoto: Jelmer de Haas.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.