PO
VO

Museum Speelklok

Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel.  

Wil je met je klas meer weten over muziek, techniek en geschiedenis? Dan ben je bij Museum Speelklok aan het juiste adres. Elk programma voor een bezoek uit het basisonderwijs bestaat uit een eenvoudig te geven en pakkende voorbereidende les, een klinkend bezoek aan het museum en een prikkelende afsluitende les voor het basisonderwijs. Muziek, techniek en geschiedenis spelen in elk onderwijsprogramma een eigen passende rol.

Het onderwijsaanbod sluit aan op diverse kerndoelen en leergebieden en vormt daarmee een leerzaam en vrolijk schoolbezoek aan Museum Speelklok. Bovendien werken de onderwijsprogramma’s woordenschat vergrotend, haken ze in op de 21e-eeuwse vaardigheden, spreken ze cognitieve basisvaardigheden aan en sluiten ze aan op de leefwereld van de leerlingen. In het aanbod voor de bovenbouw worden de leerlingen gestimuleerd tot het zelf doen van onderzoek aan de hand van diverse bronnen.

Het nieuwe onderwijsaanbod zorgt ervoor dat elk kind in zijn basisschoolloopbaan wel drie keer naar Museum Speelklok kan komen!

Op alle activiteiten van Museum Speelklok zijn de Algemene Voorwaarden van Museum Speelklok van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Di t/m vr: 10:00 - 17:00 uur.
Hoofdvestiging
Steenweg 6 - 3511 JP Utrecht
Telefoonnummer
030 231 27 89
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Deels rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden
Foto/video credit
Headerfoto: museum Speelklok, foto 1 t/m 5: museum Speelklok, video: museum Speelklok

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor