PO

Museum Speelklok Bezoek op Maat

Aanbieder: Museum Speelklok
Op locatie
Groep 1/2/3/4/5/6/7/8
90 m
Hele jaar

Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel.

Ons onderwijsaanbod sluit aan op diverse kerndoelen en leergebieden en vormt daarmee een leerzaam en vrolijk schoolreisje in Utrecht. Bovendien werken de onderwijsprogramma’s woordenschatvergrotend, haken ze in op de 21e-eeuwse vaardigheden, spreken ze cognitieve basisvaardigheden aan en sluiten ze aan op de leefwereld van de leerlingen. In het aanbod voor de bovenbouw worden de leerlingen gestimuleerd tot het zelf doen van onderzoek aan de hand van diverse bronnen.

Museum Speelklok biedt scholen van het basisonderwijs daarnaast ook de kans om met alle leerlingen langs te komen in het kader van bijvoorbeeld een themaweek. En zijn er specifieke wensen vanuit school? Dan is er ook de mogelijkheid dat Museum Speelklok een schoolreisje voor basisscholen op maat maakt. Kies daarvoor voor dit maatwerkprogramma of neem voor meer informatie contact op met info@museumspeelklok.nl.

Thema

Muziek, Techniek, Tijd/Geschiedenis

Aansluiting op schoolvakken

Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen

Nederlands 1, Nederlands 12, Oriëntatie op jezelf en de wereld 42, Oriëntatie op jezelf en de wereld 45, Oriëntatie op jezelf en de wereld 51, Oriëntatie op jezelf en de wereld 52, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Communiceren, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden, Kritisch denken

Leerdoelen

  • De leerlingen leren over muziek, techniek en geschiedenis.
Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Duur
90 minuten
Soort
Museumbezoek
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur.
Prijs
€130 per groep
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Museum Speelklok - Steenweg 6 - 3511 JP Utrecht
Aanbieder
Museum Speelklok

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten je eerste mail in je inbox (controleer eventueel je spam). Wil je nu al meer inspiratie? Neem alvast een kijkje op ons kennisplatform.