PO
VO

Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent is een schatkamer vol eeuwenoude beelden, ontroerende middeleeuwse schilderijen, sporen van heiligen en helden, maar ook speculaasplanken en kerststallen. Wat deze voorwerpen bindt, is dat ze inzicht geven in de invloed van het christendom op onze samenleving.

Een bezoek aan Museum Catharijneconvent is een ontdekkingstocht langs voorwerpen en verhalen. Thema’s als feesten, tradities en leefregels in multicultureel Nederland, betekenis en vormgeving van kunst, Sint-Maarten en naastenliefde, en tolerantie en vrijheid van meningsuiting komen hierbij aan bod. Het museum biedt een inspirerende omgeving die open gesprekken stimuleert en tegelijk de nieuwsgierigheid en creativiteit van de leerlingen prikkelt. Hierbij is veel aandacht voor overeenkomsten en verschillen tussen de religies.

Op alle activiteiten van Museum Catharijneconvent zijn de Algemene Voorwaarden van Museum Catharijneconvent van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Di t/m vr: 10.00 tot 17.00 uur
Hoofdvestiging
Lange Nieuwstraat 38 - 3512 PH Utrecht
Telefoonnummer
030 23 13 835
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.