PO
VO

Museum Catharijneconvent

Midden in het centrum van Utrecht vind je Museum Catharijneconvent: een prachtig middeleeuws klooster dat talloze eeuwenoude schatten herbergt. Stap met je leerlingen in de geschiedenis aan de hand van fascinerende beelden, ontroerende middeleeuwse schilderijen, sporen van heiligen, influencers en helden. Laat je verwonderen door beeldschone kunst en verrassende voorwerpen en leer meer over de invloed van het christendom op onze samenleving, vroeger en nu.

Een bezoek aan Museum Catharijneconvent is een ontdekkingstocht langs bijzondere voorwerpen en kleurrijke verhalen. In de museumlessen voor primair en voortgezet onderwijs gaan scholieren aan de hand van de bijzondere collectie aan de slag met thema’s als feestdagen, tradities en rituelen in multicultureel Nederland, betekenis en vormgeving van kunst, identiteit, tolerantie en vrijheid van meningsuiting. Het museum biedt een inspirerende omgeving die open gesprekken stimuleert en tegelijkertijd de nieuwsgierigheid en creativiteit van de leerlingen prikkelt. Daarbij is er veel aandacht voor overeenkomsten en verschillen tussen religies.

Divers aanbod voor ieder niveau
We bieden interactieve po onderwijsprogramma’s aan voor groep 1 t/m 8 in twee doorlopende leerlijnen. Het vo aanbod bestaat uit diverse programma’s op maat gemaakt voor de verschillende leerlagen binnen het vmbo en havo/vwo. Alle programma’s sluiten direct aan op het curriculum.

Informatie

Openingstijden
Di t/m vr: 10.00 tot 17.00 uur. Onderwijsprogramma's zijn ook op maandagen te boeken.
Hoofdvestiging
Lange Nieuwstraat 38 - 3512 PH Utrecht
Telefoonnummer
030 23 13 835
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Museum Catharijneconvent zijn de Algemene Voorwaarden van Museum Catharijneconvent van toepassing
Foto/video credit
Headerfoto en afbeelding 1 t/m 3: Lilian van Rooij, foto 4: Thijs Wolzak

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.