PO

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland! Ons middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan.

Hoe kan het dat er in het begin van de 20e eeuw zo’n geweldig echt kasteel is herbouwd met torentjes, ophaalbruggen, poorten en een grote slotgracht? Kasteel de Haar is het grootste en deftigste kasteel van Nederland en ligt midden in een prachtig aangelegd park, compleet met bijgebouwen. Bij het kasteel horen een baron en een barones die elk jaar hun familie, vrienden en kennissen uitnodigden om een maand lang te komen logeren op het kasteel. Een maand lang werd het kasteel gebruikt voor feesten, uitjes en diners. Van over de hele wereld komen gasten voor luxe diners, chique feestjes en deftige dutpartijtjes. Hoe leven mensen die een maand vakantie hebben in een kasteel? Wat doen zij samen en waar slapen zij, eten zij en hoe vieren ze een maand lang feest? Veel plekken in het kasteel zijn openbaar en daar kun je zien hoe de familie met hun vrienden in on-Nederlandse weelde leefden.

Wat maakt het museum uniek?
Kasteel de Haar in Haarzuilens ziet eruit als een echt kasteel. Hoge torens, een slotgracht en een groot parkbos. Toch zul je hier geen verhalen over ridders en jonkvrouwen te horen krijgen. Kasteel de Haar is namelijk geen Middeleeuws kasteel, maar is zeer luxe ingericht en om er heel gerieflijk in te kunnen wonen. De baronessen van het kasteel kunnen dit, samen met al hun gasten, ook nog steeds doen.

Op alle activiteiten van Kasteel de Haar zijn de Algemene Voorwaarden van Kasteel de Haar van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Ma t/m vr: starttijden tussen 09:30 en 10:00 uur.
Hoofdvestiging
Kasteellaan 1 - 3455 RR Utrecht
Telefoonnummer
030 67 78 515
Toegankelijkheid
Mindervaliden toilet aanwezig
Foto/video credit
Headerfoto: Ivo Franken, beeldmaker. Credits overige foto's en video's: Kasteel de Haar.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor