Stadsschouwburg Utrecht

Zin om jullie te zien! En daarom hebben we maar liefst 23 schoolvoorstellingen voor komend schooljaar op het programma staan in Stadsschouwburg Utrecht. Voorstellingen op gebied van toneel, dans, opera of muziektheater. Voor iedereen van groep 1 tot en met 8. Dit jaar met extra veel titels die je waarschijnlijk kent als boek of sprookje. Maar of het nou een boek, sprookje of iets anders is, één ding is zeker: leerlingen en docenten gaan naar huis met een hoofd vol verhalen.

Stadsschouwburg Utrecht ligt in het centrum van Utrecht aan de singel. Het gebouw is al bijna 80 jaar oud en ontworpen door Dudok. Het werd destijds gebouwd als theater en dat is het nog steeds. Elk seizoen zijn er verschillende soorten voorstellingen te zien op gebied van toneel, dans, cabaret, opera, muziektheater, musical en show.

Omdat we zoveel voorstellingen hebben geprogrammeerd werken we samen met heel veel gezelschappen. In het programma maken we veel ruimte voor jeugd en jongerentheater. Naast het reguliere aanbod zijn er dit seizoen  23 schoolvoorstellingen geboekt voor het primair onderwijs onder schooltijd. Zo kunnen kinderen op jonge leeftijd en op een laagdrempelige manier kennis maken met de podiumkunsten en Stadsschouwburg Utrecht.

De educatieve activiteiten richten zich op de programma’s die de bezoekende gezelschappen ontwikkelen. Het afgelopen jaar werd de schouwburg ook vaak ingezet als leslocatie. Samen met de gezelschappen en in overleg met de scholen zijn er lessen op maat gemaakt. Ook is het mogelijk om rondleidingen te krijgen door het gebouw.

Kom een keer langs bij een voorstelling of laat je informeren over de mogelijkheden voor jouw klas. Bekijk onze voorstellingen op deze website.

De Stadsschouwburg Foundation (een consortium van verschillende Utrechtse bedrijven en onderwijsinstellingen) draagt bij aan een brede publieksparticipatie in het algemeen en cultuureducatie voor jeugd en jongeren in het bijzonder. Daarom financiert de foundation met ingang van seizoen 2021-2022 het busvervoer van de Utrechtse bassischoolleerlingen naar voorstellingen, onder voorwaarde dat een school met minimaal 24 leerlingen een voorstelling bezoekt. De leerlingen worden met de bus van Pouw Vervoer bij de school opgehaald en ook weer afgezet. Cultuur & School Utrecht plant dit busvervoer in als een school bij het inschrijven in het plansysteem aangeeft gebruik te willen maken van een bus van Pouw Vervoer.

Op alle activiteiten van Stadsschouwburg Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van Stadsschouwburg Utrecht van toepassing. Deze voorwaarden liggen tevens ter inzage bij de receptie van de schouwburg.

Informatie

Openingstijden
Ma t/m vr: vanaf 9.00 uur
Voorstellingen op specifieke tijden.
Hoofdvestiging
Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
Telefoonnummer
030 23 24 125
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.