PO
VO

Stadsschouwburg Utrecht

Zin om jullie te zien! En daarom staan er meer dan 30 schoolvoorstellingen voor zowel primair als voortgezet onderwijs op het programma in Stadsschouwburg Utrecht.  

Stadsschouwburg Utrecht ligt in het centrum van Utrecht aan de singel. Het gebouw is al meer dan 80 jaar oud, is ontworpen door Dudok en heeft als monument een rijke geschiedenis. Met ons aanbod kijken we vooral naar de huidige tijd en onze gezamenlijke toekomst. Het theater is bij uitstek de plek om vanuit verschillende perspectieven naar onze samenleving te kijken. Het biedt ruimte voor fantasie, ontspanning, reflectie, verwondering en het delen van verhalen. Dit doen we elk seizoen met meer dan 200 verschillende soorten voorstellingen op het gebied van toneel, dans, cabaret, opera, muziektheater, musical en show.

Omdat we zoveel voorstellingen hebben geprogrammeerd werken we samen met heel veel gezelschappen. In het programma maken we ook veel ruimte voor jeugd en jongerentheater. Naast het reguliere aanbod zijn er dit seizoen meer dan 30 schoolvoorstellingen te zien. Zo maken kinderen  en jongeren op een laagdrempelige manier kennis met de podiumkunsten en Stadsschouwburg Utrecht.

De educatieve activiteiten richten zich op de programma’s die de bezoekende gezelschappen ontwikkelen. Het geeft context en verdieping aan de voorstellingen die de leerlingen gaan zien of hebben gezien. Ook is het mogelijk om rondleidingen te krijgen door het gebouw of kennis te maken met theatertechniek met onze Workshop Lichttechniek.
Kom een keer langs bij een voorstelling of laat je informeren over de mogelijkheden voor jouw school. Bekijk onze voorstellingen op deze website.

Busvervoer voor leerlingen uit het primair onderwijs
De Stadsschouwburg Foundation draagt bij aan een brede publieksparticipatie in het algemeen en cultuureducatie voor jeugd en jongeren in het bijzonder. Daarom financiert de foundation sinds schooljaar 2021-2022 het busvervoer van de Utrechtse bassischoolleerlingen van en naar voorstellingen, onder voorwaarde dat een school met minimaal 24 leerlingen een voorstelling bezoekt. De leerlingen worden met de bus van Pouw Vervoer bij de school opgehaald en ook weer afgezet. Cultuur & School Utrecht plant dit busvervoer als een school bij het inschrijven in het plansysteem aangeeft gebruik te willen maken van een bus van Pouw Vervoer. In het geval van rolstoelen organiseren en bekostigen we het vervoer van en naar de Stadsschouwburg ook.

De Algemene Voorwaarden van Stadsschouwburg Utrecht liggen tevens ter inzage bij de receptie van de schouwburg.

Informatie

Openingstijden
Dagelijks vanaf 9.00 uur tot een uur na afloop van de voorstelling
Hoofdvestiging
Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
Telefoonnummer
030 232 41 25
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Stadsschouwburg Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van Stadsschouwburg Utrecht van toepassing
Foto/video credit
Stadsschouwburg Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.