PO
VO

Stadsschouwburg Utrecht

Zin om jullie te zien! En daarom staan er meer dan 30 schoolvoorstellingen voor zowel primair als voortgezet onderwijs op het programma in Stadsschouwburg Utrecht.  

Stadsschouwburg Utrecht ligt in het centrum van Utrecht aan de singel. Het gebouw is al meer dan 80 jaar oud en ontworpen door Dudok. Het werd in 1941 gebouwd als theater en dat is het nog steeds. Elk seizoen zijn er meer dan 200 verschillende soorten voorstellingen te zien op gebied van toneel, dans, cabaret, opera, muziektheater, musical en show.

Omdat we zoveel voorstellingen hebben geprogrammeerd werken we samen met heel veel gezelschappen. In het programma maken we ruimte voor jeugd en jongerentheater. Naast het reguliere aanbod zijn er dit seizoen meer dan 30  schoolvoorstellingen te zien. Zo maken kinderen  en jongeren op een laagdrempelige manier kennis met de podiumkunsten en Stadsschouwburg Utrecht.

De educatieve activiteiten richten zich op de programma’s die de bezoekende gezelschappen ontwikkelen. Ook is het mogelijk om rondleidingen te krijgen door het gebouw. Kom een keer langs bij een voorstelling of laat je informeren over de mogelijkheden voor jouw school. Bekijk onze voorstellingen op deze website.

Busvervoer voor leerlingen uit het primair onderwijs
De Stadsschouwburg Foundation draagt bij aan een brede publieksparticipatie in het algemeen en cultuureducatie voor jeugd en jongeren in het bijzonder. Daarom financiert de foundation met ingang van schooljaar 2021-2022 het busvervoer van de Utrechtse bassischoolleerlingen naar voorstellingen, onder voorwaarde dat een school met minimaal 24 leerlingen een voorstelling bezoekt. De leerlingen worden met de bus van Pouw Vervoer bij de school opgehaald en ook weer afgezet. Cultuur & School Utrecht plant dit busvervoer als een school bij het inschrijven in het plansysteem aangeeft gebruik te willen maken van een bus van Pouw Vervoer.

Op alle activiteiten van Stadsschouwburg Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van Stadsschouwburg Utrecht van toepassing. Deze voorwaarden liggen tevens ter inzage bij de receptie van de schouwburg.

Informatie

Openingstijden
Dagelijks vanaf 9.00 uur tot een uur na afloop van de voorstelling
Hoofdvestiging
Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
Telefoonnummer
030 23 24 125
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden
Foto/video credit
Stadsschouwburg Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor