Kopa – PIONIER!

PIONIER! heeft een missie: kunst op iedere school en creativiteit in elke klas. Dit doen we door kunsteducatie te verzorgen en door leerkrachten te inspireren en ondersteunen bij het zelf geven van creatieve en procesgerichte kunstlessen.

PIONIER! heeft meer dan 200 workshops beeldend en nieuwe media voor bij jou op school. Deze zijn op meerdere manieren in te zetten. Laat je verassen door onze kunstenaars of geef de workshops zelf.

PIONIER! is geen methode. Het is geen stappenplan, van A tot Z. Wel is het een enorme bron van waaruit je als leerkracht kan putten. De structuur is helder en flexibel, zodat jij het kan inzetten zoals het bij jou op school past.

PIONIER! bevat heel veel kunstzinnig lesmateriaal. We kunnen de lessen aan laten sluiten op thema’s uit je dagelijkse onderwijs. Of wij de lessen verzorgen of jij zelf, we leveren het bijbehorende materiaal, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Al onze lessen starten vanuit kunst. We laten werk zien van kunstenaars bij opdrachten, als startpunt voor de inspiratie. De workshops volgen telkens in vier stappen het creatief proces. De lessen zijn verrijkt met uitlegvideo’s over technieken die ingezet worden tijdens de les.

De workshops van PIONIER! zijn er op gericht dat jij of wij met je leerlingen op onderzoek uit kunnen gaan. Samen met je leerlingen durven proberen, mogen falen en van daaruit weer nieuwe ideeën laten ontstaan. Samen kunst maken. PIONIER! zoals jij wilt: zoals gezegd, PIONIER! is het startpunt voor creativiteit in elke klas. Dat kan op vele manieren, misschien één die jij bedenkt, maar wij nog niet bieden. Neem dan vooral contact op.

Trainingen – hoe bied je ruimte aan alle mogelijke vormen van creativiteit tijdens de kunstlessen? Voor meer info, ga naar trainingen.

Abonnement – een volledige leerlijn van groep 1 tot en met 8, met begeleiding van een ‘reisleider’, om te zorgen dat PIONIER! helemaal past binnen jouw school.

Projecten – kleinere lessenseries rondom een techniek of concept.

Design Thinking in de DENKfabriek – maak van je klas een design studio met deze vertaling van Design Thinking, vanaf groep 5.
Chillen met kunst – leer kijken naar kunst vanuit aandacht. 23 werkvormen die aanzetten tot een creatief proces, een dialoog of als start van een project.

DOT, 3e boom rechts – zet de visie op cultuureducatie op papier met het hele team. Een middag van begeleide discussie langs stellingen en meningen.

Op alle activiteiten van Kopa – PIONIER! zijn de Algemene Voorwaarden van Kopa – PIONIER! van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Enkel op afspraak, wij werken meestal op school.
Hoofdvestiging
Gansstraat 164 - 3582 EP Utrecht
Telefoonnummer
06 27 19 34 70

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.