PO
VO

Kopa – PIONIER!

Kopa (PIONIER!) heeft een missie: kunst op iedere school en creativiteit in elke klas. Dit doen we door kunsteducatie te verzorgen en door leerkrachten te inspireren en ondersteunen bij het zelf geven van creatieve en procesgerichte kunstlessen.

Stichting Kopa ontwikkelde voor het onderwijs meerdere kunstzinnige tools.

  • Chillen met Erfgoed – kunst, geschiedenis en burgerschap zijn de ingrediënten van deze lessenserie. In vijf lessen ontdekken en onderzoeken de leerlingen hun directe omgeving. Geïnspireerd op de verhalen uit het verleden maken ze een kunstwerk voor of over de toekomst. Dit project sluit aan op de viering van Utrecht 900 jaar. Samenwerking met DOMunder.
  • Design Thinking in de DENKfabriek – maak van je klas een design studio met deze vertaling van Design Thinking, vanaf groep 5.
  • Chillen met kunst – kunstbeschouwing vanuit aandacht. 23 werkvormen die aanzetten tot een creatief proces, een dialoog of als start van een project.
  • DOT, 3e boom rechts – zet de visie op cultuureducatie op papier met het hele team. Een middag van begeleide discussie langs stellingen en meningen.
  • PIONIER! – meer dan 200 workshops beeldend en nieuwe media voor bij jou op school. Deze zijn op meerdere manieren in te zetten. Laat je verassen door onze kunstenaars of geef de workshops zelf.  PIONIER! is geen methode. Het is geen stappenplan, van A tot Z. Wel is het een enorme bron van waaruit je als leerkracht kan putten. De structuur is helder en flexibel, zodat jij het kan inzetten zoals het bij jou op school past.

Stichting Kopa biedt naast en bij alle bovenstaande tools ook:

Trainingen – hoe bied je ruimte aan alle mogelijke vormen van creativiteit tijdens de kunstlessen?

Advies en begeleiding – Bij het werken met de tools, of het opstellen van een visie en plan van aanpak op cultuureducatie.

Onderwijs ontwerp – Op maat gemaakte kunstprojecten, compleet met lesbeschrijvingen, online lespagina’s en tutorials voor technieken. Rondom thematisch onderwijs, of bijvoorbeeld vieringen of andere actuele thema’s.

Informatie

Openingstijden
Enkel op afspraak, wij werken meestal op school.
Hoofdvestiging
Hof van Monaco 3 - 3541 DT Utrecht
Telefoonnummer
06 27 19 34 70
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Kopa – PIONIER! zijn de Algemene Voorwaarden van Kopa – PIONIER! van toepassing
Foto/video credit
Kopa

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.