PO

DOMunder

Ga met je klas op een ondergrondse ontdekkingstocht door 2000 jaar Utrecht! Ontdek in DOMunder spannende verhalen en archeologische schatten. Na een introductie ga je in de opgraving onder het Domplein met de slimme zaklamp op zoek naar de middeleeuwen en Romeins Utrecht. Beleef ook de verwoestende storm van 1674 waarbij het schip van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond.

De ontdekkingstocht DOMunder bestaat uit 3 onderdelen:

1. Oriëntatie op het Domplein (20 minuten)
De leerlingen lopen met een kruiwagen vol kaarten van het Domplein vanaf de zuidkant van het Romeinse castellum (Korte Nieuwstraat) naar de noordkant van het fort (Domstraat). Wat komen ze onderweg tegen?

2. Aanraakbare geschiedenis (20 minuten)
In de middeleeuwse kelders van Domplein 4 ontdekken de leerlingen dat het Domplein sinds de Romeinen 5 meter is ‘gegroeid’. Ook mogen ze een stuk Romeinse muur uit het jaar 200 aanraken. En waarom zijn de Romeinse stenen zo licht? Hier wordt ook een film gekeken: 2000 jaar Utrecht in 10 minuten.

3. Ontdekken (20 minuten)
In de opgraving onder het Domplein gaan de leerlingen in het donker met een slimme zaklamp op zoek naar de archeologische resten en spannende verhalen van 2000 jaar Utrecht. Op een gegeven moment gaat het stormen…

Een groep van max. 30 leerlingen start gezamenlijk en wordt daarna in twee groepen opgesplitst. De
tour verloopt als roulatieprogramma waarbij iedere groep op een andere plek bij DOMunder begint, op de helft omwisselt en aan het einde de hele tour heeft doorlopen.

Informatie

Openingstijden
Di t/m vr op vaste starttijden.
Hoofdvestiging
Domplein 4 - 3512 JC Utrecht
Telefoonnummer
030 236 0080
Toegankelijkheid
Mindervaliden toilet aanwezig

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.