EKKO

EKKO is een vooruitstrevend muziekpodium in Utrecht met aandacht voor een breed spectrum aan live-muziek en clubnachten. EKKO biedt een plek aan de popculturele ontwikkelingen van het moment, is een kleinschalige club die zowel in de breedte als in de diepte een concert- en dansprogramma neerzet, en biedt daarnaast ruimte aan visuele kunst, spoken word en hybride kunstvormen.

EKKO wil met haar educatieprogramma de belevingswereld van leerlingen van primair en voortgezet onderwijs op het gebied van muziek verbreden en verdiepen. Muziekeducatie draait bij EKKO niet alleen om de muziek en de achterliggende boodschappen, maar ook om de wereld en het werk rondom muziek. EKKO daagt leerlingen uit in deze wereld te duiken en zelf aan de slag te gaan. 

Daarbij wordt er niet alleen stilgezeten en geluisterd, maar ook (inter)actief meegedaan. In ons educatieprogramma kunnen leerlingen hun creativiteit de vrije loop laten, krijgen zij een uniek kijkje achter de schermen en komen ze in contact met muzikanten. Zo laat EKKO leerlingen een wereld zien die ze door enkel muziek maken of bij een normaal concert niet zien. 

EKKO richt zich met haar educatieprogramma op allerlei populaire en relevante stromingen, zoals pop, rock, singer-songwriter, dance, hiphop, punk, Afrikaanse en Arabische muziek. Stromingen die bij de artistieke opdracht van EKKO passen, maar ook bij de belevingswereld van de leerling. Met dit brede aanbod aan artiesten en genres van nu prikkelt EKKO de muzikale interesse en waardering van leerlingen. Met deze brede en activerende aanpak neemt EKKO een unieke positie in binnen het onderwijs- en muzieklandschap op het gebied van muziekeducatie.

Het educatie-aanbod van EKKO is in 2016 opgezet. Sindsdien zijn er diverse succesvolle samenwerkingen opgezet met het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en andere culturele instellingen. EKKO heeft inmiddels vier grote educatieprojecten ontwikkeld.

Informatie

Hoofdvestiging
Bemuurde Weerd Westzijde 3 - 3513 BH Utrecht
Telefoonnummer
030 231 7457

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.