PO

nijntje museum

Heropening vanaf 22 juni 2023 aan de Agnietenstraat 2


Het nijntje museum is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes gaan zij op avontuur in de wereld in het klein. Voelen, ruiken, rollen, kruipen, spelenderwijs leer je zoveel meer! Dick Bruna biedt de kinderen alleen de essentie en geeft zo ruimte voor hun eigen fantasie. Het nijntje museum geeft kinderen een veilige omgeving waarin ze zelf op avontuur kunnen gaan. Ze leren zichzelf te uiten en ze leren belangrijke levenslessen. Van spelen bij de familie pluis tot heel veel nieuws als cultuur, muziek en zelfs beeldende kunst!

Wat maakt het museum uniek
Kinderen moeten de ruimte krijgen om hun eigen nieuwsgierigheid te volgen. Om in een veilige omgeving zelfstandig te ontdekken en te onderzoeken. Dat vindt ook Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje. Zijn filosofie is leidend in het nijntje museum; een eigentijds kindermuseum dat de vrolijke wereld van nijntje tot leven brengt. Peuters en kleuters gaan er zelfstandig op onderzoek uit. Samen met nijntje en haar vriendjes ontdekken ze hun leefwereld en leren deze beter begrijpen. Het nijntje museum staat garant voor een complete, culturele ontdekkingstocht: actief, receptief en reflectief. Nooit belerend, maar altijd spelenderwijs.

Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Het is fijn als je van te voren even contact opneemt zodat wij de wensen en benodigdheden kunnen bespreken.

Algemene voorwaarden
Op alle activiteiten van het nijntje museum zijn de Algemene Voorwaarden van het Centraal Museum van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Maandag tussen 10.00-14.15 uur en dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur
Hoofdvestiging
Agnietenstraat 2 - 3512 XB Utrecht
Telefoonnummer
030-2362317
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor