nijntje museum

Let op: locatie wijziging
Vanaf 1 november 2021 verbouwing nijntje museum.
Naar verwachting vanaf 12 november 2021 op een tijdelijke locatie.
Opening vernieuwde nijntje museum circa zomer 2022.

Tijdelijke locatie vanaf 12 november 2021
Oudegracht 167 – 3511AL Utrecht


Het nijntje museum is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes gaan zij op avontuur in de wereld in het klein. Rennen, klimmen, rollen, kruipen, spelenderwijs leer je zoveel meer! Dick Bruna biedt de kinderen alleen de essentie en geeft zo ruimte voor hun eigen fantasie. Het nijntje museum geeft kinderen een veilige omgeving waarin ze zelf op avontuur kunnen gaan. Ze leren zichzelf te uiten en ze leren belangrijke levenslessen. Van spelen bij de familie pluis tot heel veel nieuws als cultuur, muziek en zelfs beeldende kunst!

Wat maakt het museum uniek
Kinderen moeten de ruimte krijgen om hun eigen nieuwsgierigheid te volgen. Om in een veilige omgeving zelfstandig te ontdekken en te onderzoeken. Dat vindt ook Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje. Zijn filosofie is leidend in het nijntje museum; een eigentijds kindermuseum dat de vrolijke wereld van nijntje tot leven brengt. Peuters en kleuters gaan er zelfstandig op onderzoek uit. Samen met nijntje en haar vriendjes ontdekken ze hun leefwereld en leren deze beter begrijpen. Het nijntje museum staat garant voor een complete, culturele ontdekkingstocht: actief, receptief en reflectief. Nooit belerend, maar altijd spelenderwijs.

Toegankelijkheid
Het museum is voor een groot deel toegankelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Het is fijn als je van te voren even contact opneemt zodat wij de wensen en benodigdheden kunnen bespreken.

Bereikbaarheid auto
Agnietenstraat – Naast het museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Je kunt ook gebruik maken van de parkeergarage Springweg. Vanaf hier is het ca. 10 minuten lopen.

Oudegracht – Als je met de auto komt kun je parkeren in de Parkeergarage Springweg, La Vie, Paardenveld of Hoog Catharijne. Deze liggen op maximaal 10 minuten afstand van de Oudegracht 167.

Bereikbaarheid openbaar vervoer
Agnietenstraat – Midden in het gezellige Utrechtse Museumkwartier staat het nijntje museum. Vanaf Station Vaartsche Rijn is het tien minuten lopen naar het museum. Vanaf Utrecht Centraal kun je bus 2 pakken en uitstappen bij halte ‘Centraal Museum’. In bus 2 is beperkt zitplaats, houd hier rekening mee.

Oudegracht – Vanaf het Centraal Station is het +/- 10 minuten lopen naar de tijdelijke locatie van het nijntje museum. Ook kun je bus 2, 5, 8, 28, 53, 74 of 77 nemen en uitstappen bij de halte ‘Neude,’ daarvandaan is het nog 3 minuten lopen naar Oudegracht 167.

Afzethalte Pouw Vervoer
Oudegracht – Reis je met Pouw Vervoer? De chauffeur zet de groep af bij het Janskerkhof en vanaf daar loop je in 10 minuten naar de tijdelijke locatie.

Algemene voorwaarden
Op alle activiteiten van het nijntje museum zijn de Algemene Voorwaarden van het Centraal Museum van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Ma: 10:00-13:00 uur
Di t/m vrij: 10:00-17:00 uur

Hoofdvestiging
Agnietenstraat 2 - 3512 XB Utrecht
Telefoonnummer
030 23 62 399
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Deels rolstoeltoegankelijk, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.