Centraal Museum

Het Centraal Museum is een huis vol kunstschatten en verhalen. De verhalen vinden hun oorsprong in Utrecht. Het verhaal van Gerrit Rietveld en De Stijl, het verhaal van broer en zus van Baaren die een prachtige verzameling hebben bijeengebracht, het verhaal over de ontdekking van licht en donker in de Utrechtse schilderkunst of het verhaal van één van de oudste kostuumverzamelingen van Nederland. Ieder object vertelt een verhaal. Soms op zichzelf. Soms in combinatie met andere objecten. Het Centraal Museum vertelt de verhalen door de achtergrond, de bijzonderheden en de verbanden tussen objecten zichtbaar te maken. Een bezoek aan het museum is zo steeds weer een bijzondere en verrijkende ervaring.

Wat maakt het museum uniek
Het Centraal Museum laat de wereld van Utrecht zien. Verleden, heden en toekomst komen samen in de vijf collecties van het museum; mode & kostuums, oude kunst, toegepaste kunst, stadsgeschiedenis en moderne & hedendaagse kunst. Door deze diversiteit kan het museum niet alleen verbanden leggen tussen objecten maar ook tussen Utrecht en de wereld. Het museum gaat hiermee verder dan alleen verzamelen en tentoonstellen door je uit te dagen, je te laten experimenteren en de zintuigen te prikkelen. Je ontdekt zo diepere verbanden, achtergronden en persoonlijke verhalen.

Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Het is aan te raden dit van tevoren te overleggen met het museum. Wij kunnen dan goed kijken wat we de kinderen kunnen bieden.

Op alle activiteiten van het Centraal Museum zijn de Algemene Voorwaarden van het Centraal Museum van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Di t/m vr: 11:00-17:00 uur
Hoofdvestiging
Agnietenstraat 1 - 3512 XA Utrecht
Telefoonnummer
030 236 23 53
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Deels rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.