PO
VO

Centraal Museum

Het Centraal Museum is een huis vol kunstschatten en verhalen. De verhalen vinden hun oorsprong in Utrecht. Ieder object vertelt een verhaal, soms op zichzelf en soms in combinatie met andere objecten. Het Centraal Museum vertelt de verhalen door de achtergrond, de bijzonderheden en de verbanden tussen objecten zichtbaar te maken. Een bezoek aan het museum is zo steeds weer een bijzondere en verrijkende ervaring.

Wat maakt het museum uniek
Het Centraal Museum laat de wereld van Utrecht zien. Verleden, heden en toekomst komen samen in de vijf collecties van het museum; mode & kostuums, oude kunst, toegepaste kunst, stadsgeschiedenis en moderne & hedendaagse kunst. Door deze diversiteit kan het museum niet alleen verbanden leggen tussen objecten maar ook tussen Utrecht en de wereld. Het museum gaat hiermee verder dan alleen verzamelen en tentoonstellen door je uit te dagen, je te laten experimenteren en de zintuigen te prikkelen. Je ontdekt zo diepere verbanden, achtergronden en persoonlijke verhalen.

Onderwijsprogramma’s
Het Centraal Museum heeft verschillende rondleidingen die ieder een ander deel van de vaste collectie belichten. Een leerling kan op deze manier meerdere malen het Centraal Museum bezoeken tijdens de schoolcarrière.

Renovatie
Let op: In verband met de verduurzaming van onze 1920 vleugel is de vaste collectie (expo 4 t/m 8) gesloten. Hierdoor verzorgen wij tot en met schooljaar 2022-2023 enkel educatief aanbod rondom onze tijdelijke tentoonstellingen. Vanaf het najaar 2023 verwachten wij de nieuwe vaste collectieopstelling te openen en is er een breder educatief aanbod beschikbaar.

Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Het is aan te raden dit van tevoren te overleggen met het museum. Wij kunnen dan goed kijken wat we de kinderen kunnen bieden.

Op alle activiteiten van het Centraal Museum zijn de Algemene Voorwaarden van het Centraal Museum van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00-17.00 uur.
Hoofdvestiging
Agnietenstraat 1 - 3512 XA Utrecht
Telefoonnummer
+31 (0)30-2362317
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
Headerfoto: in opdracht van het Centraal Museum, Foto 1: in opdracht van het Centraal Museum, Foto 2: in opdracht van het Centraal Museum, Foto 3: in opdracht van het Centraal Museum, Foto 4: in opdracht van het Centraal Museum.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor