PO
Inspiratie

Vakoverstijgend werken met cultuuronderwijs, wat zijn de mogelijkheden?

KSU, SPO Utrecht, PCOU Willibrord en Cultuur & School Utrecht
28 november 2023
Vakoverstijgend werken en cultuuronderwijs
Laat als eerste een reactie achter

Meer dan 50 cultuurcoördinatoren van basisscholen uit heel Utrecht hebben zich afgelopen 13 november gebogen over de vraag: Hoe verbind je cultuuronderwijs betekenisvol aan je curriculum? Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst die Cultuur & School Utrecht samen met de schoolbesturen KSU, SPO Utrecht en PCOU Willibrord organiseerden, inspireerden en informeerden Utrechtse cultuurcoördinatoren elkaar in Kanaal30.

Dat er veel smaken en mogelijkheden zijn, werd duidelijk in de praktijkvoorbeelden van de Willibrordschool Vleuten, OBS Hoge Raven en Jenaplanschool De Brug en in de gesprekken die we daarna in groepjes met elkaar voerden. Er waren zoveel interessante ideeën, visies en aanpakken te bespreken!

Download inspiratie en achtergrondinformatie
Voor iedereen die aanwezig was én iedereen die er niet bij kon zijn, hebben we een Padlet bord gemaakt met achtergrondinformatie over vakoverstijgend werken met cultuuronderwijs. Heb jij zelf ook een inspirerend verhaal? Vertel het in een reactie hieronder, of mail het ons, dan plaatsen wij dit erbij.

Overzicht (vakintegratie)methode per school
Op het Padlet bord vind je binnenkort ook een overzicht van welke scholen met welke (vakintegratie)methode werken, zodat jullie elkaar weten te vinden voor eventuele uitwisseling en samenwerking. Wil jij jouw school ook toevoegen, of sta je als school juist liever niet hierbij, laat het weten.

Vervolg
Omdat bleek dat we nog lang niet zijn uitgepraat, denken we na over een vervolg op de gezamenlijk georganiseerde netwerkbijeenkomst. Als nieuwsbriefabonnee houden we je hiervan op de hoogte. Verder kun je de volgende data noteren:

  • ICC-netwerk SPO Utrecht – do 7 maart 2024
  • ICC-netwerk SPO Utrecht – di 21 mei 2024
  • Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag – wo 29 mei 2024 (aanmelden kan al)
  • ICC-netwerk PCOU Willibrord: houd de academieplanner in de gaten (vanaf januari)
  • ICC-netwerk KSU: binnenkort meer info via het bestuur

Wist je dat?
… de consulenten van Cultuur & School Utrecht je kosteloos kunnen ondersteunen bij of adviseren over het vakoverstijgend werken met cultuuronderwijs? Neem contact op via consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

 

Foto/video credit
5 Graden Oost

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.