PRO

Teamtraining theater

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Hele jaar
Op deze leergierige basisschool wil het team theater graag steviger op de kaart zetten. Daarvoor zijn we dit schooljaar aan de slag met theater expertise voor de leerkrachten.

Een heel team, van de kleuterbouw tot groep 8, dat aan de slag wil met theater. Wat een feest! Ieder op zijn eigen manier, en werkend aan zijn eigen doelen. Samen bouwen ze aan een werkwijze om theaterlessen haalbaar te maken en écht in te bedden op school. Dat zit hem soms in hele praktische dingen, zoals de nodige materialen standaard in de speelzaal voorhanden hebben. En een goede online vindplek voor lessen die collega’s hebben gemaakt, zodat je van elkaar kan lenen.

Vanaf de kant zie ik de waarde van theaterles krijgen van je eigen juf of meester. Er is vertrouwen, dat al is opgebouwd in het schooljaar. Leerling en leerkracht bouwen verder op wat er al is. Én er ontstaat ruimte voor nieuw contact. Contact op de speelvloer, waar zowel leerling als leerkracht zichzelf van een nieuwe en speelse kant laten zien.

De opbouw van dit project was als volgt:

FASE 1: Een startbijeenkomst.
We zijn gestart met een bijeenkomst na schooltijd. Om te beginnen zoomden we in op het ‘Waarom’ van theater. Leerdoelen zijn breder dan alleen ‘scènes spelen’ of ‘luid en duidelijk praten’. Ook verbeelding en sociaal-emotionele leerdoelen spelen een rol, en bijvoorbeeld leren presenteren.

Leerkrachten kregen inspiratie aangereikt, in de vorm van praktische lesideeën.

FASE 2: De Kick off
Elke leerkracht formuleert zijn eigen doel. Samen bepalen we een aanpak voor de aankomende drie lessen, die daarbij past.

FASE 3: Theaterles met je eigen klas
Vervolgens doen we het zij aan zij: De groepsleerkracht en een vakleerkracht van Podiumbeesten geven samen invulling aan een theater lessenreeks. Zo kunnen we al doende leren. Leerkrachten ontdekken wat hun eigen manier is om spelplezier aan te boren en uit te bouwen!

FASE 4: Resultaten delen
Na schooltijd sluiten we het blok af en kijken we naar de toekomst. Op deze school wil het team graag verder met theater!

Dit aanbod kan ook in een kortere vorm, of met een aantal leerkrachten uit het team.

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Extra informatie

We geven een prijs indicatie. De prijs wordt voor jouw school, op basis van maatwerk, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Mijn persoonlijke doel is dat ik zó comfortabel ben in het theater geven, dat het vanzelfsprekend op mijn planning komt en blijft.
Bernice Visser - leerkracht De Wissel
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Soort
Teamtraining, Co-teaching, Leerlijn ontwikkeling
Periode
Hele jaar
Prijs
€1150 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.