PRO

Teamtraining theater

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
60 m
Hele jaar

Podiumbeesten biedt maatwerk. Onze projecten kunnen we volledig afstemmen op de wensen van de school. Hieronder beschrijven we een voorbeeld van hoe we dit project op een school hebben uitgevoerd.

Op deze leergierige basisschool wil het team theater graag steviger op de kaart zetten. Daarvoor zijn we aan de slag gegaan met theater expertise voor de leerkrachten.

Een heel team, van de kleuterbouw tot groep 8, dat aan de slag wil met theater. Wat een feest! Ieder op zijn eigen manier, en werkend aan zijn eigen doelen. Samen bouwen ze aan een werkwijze om theaterlessen haalbaar te maken en écht in te bedden op school. Dat zit hem soms in hele praktische dingen, zoals de nodige materialen standaard in de speelzaal voorhanden hebben. En een goede online vindplek voor lessen die collega’s hebben gemaakt, zodat je van elkaar kan lenen.

Vanaf de kant zien we de waarde van theaterles krijgen van je eigen juf of meester. Er is vertrouwen, dat al is opgebouwd in het schooljaar. Leerling en leerkracht bouwen verder op wat er al is. Én er ontstaat ruimte voor nieuw contact. Contact op de speelvloer, waar zowel leerling als leerkracht zichzelf van een nieuwe en speelse kant laten zien.

De opbouw van dit project is als volgt:

FASE 1: Een startbijeenkomst
We zijn gestart met een bijeenkomst na schooltijd. Om te beginnen zoomden we in op het ‘Waarom’ van theater. Leerdoelen zijn breder dan alleen ‘scènes spelen’ of ‘luid en duidelijk praten’. Ook verbeelding en sociaal-emotionele leerdoelen spelen een rol, en bijvoorbeeld leren presenteren.

Leerkrachten kregen inspiratie aangereikt, in de vorm van praktische lesideeën.

FASE 2: De Kick off
We nemen de tijd om af te stemmen per leerkracht wat hij of zij wil ontwikkelen. Samen bepalen we een aanpak voor de aankomende lessen die daarbij past.

FASE 3: Theaterles met je eigen klas
Vervolgens doen we het zij aan zij: De groepsleerkracht en een vakleerkracht van Podiumbeesten geven samen invulling aan een theater lessenreeks. Zo kunnen we al doende leren. Leerkrachten ontdekken wat hun eigen manier is om spelplezier aan te boren en uit te bouwen!

FASE 4: Resultaten delen
Na schooltijd sluiten we het blok af en kijken we naar de toekomst. Podiumbeesten visualiseert de opbrengst en uitkomsten van de evaluatie, zodat de school er mee verder kan.

In een volgend schooljaar kunnen nieuwe leerkrachten aanhaken, en is er ruimte voor verdieping.

De training kan ook in een kortere vorm, of met een aantal leerkrachten.

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Extra informatie

De prijs wordt voor jouw school in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Mijn persoonlijke doel is dat ik zó comfortabel ben in het theater geven, dat het vanzelfsprekend op mijn planning komt en blijft.
Bernice Visser - leerkracht De Wissel
Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Duur
60 minuten
Soort
Co-teaching, Leerlijn ontwikkeling, Teamtraining
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag
Prijs
€1150 per project (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.