PRO

Teamtraining theater

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
60 m
Hele jaar

Wil jij met je collega’s theater graag steviger op de kaart zetten? Onder leiding van onze theater vakexperts ga je aan de slag met theater expertise voor de leerkrachten.

Een heel team, van de kleuterbouw tot groep 8, samen aan de slag met theater. Of bouwen aan expertise bij een aantal leerkrachten. Ieder op zijn eigen manier en werkend aan zijn eigen doelen. Samen bouwen we aan een werkwijze om theaterlessen haalbaar te maken en écht in te bedden op school. Soms zit het hem in hele praktische dingen, zoals de nodige materialen standaard in de speelzaal voorhanden hebben of een goede online vindplek voor lessen die collega’s hebben gemaakt, zodat je van elkaar kan lenen.

Wij zien in wat hoe waardevol het is om theaterles te krijgen van je eigen juf of meester. Er is vertrouwen, dat al is opgebouwd in het schooljaar. Leerling en leerkracht bouwen verder op wat er al is. Én er ontstaat ruimte voor nieuw contact. Contact op de speelvloer, waar zowel leerling als leerkracht zichzelf van een nieuwe en speelse kant laten zien.

De opbouw van dit project is als volgt:

Fase 1 | Een startbijeenkomst
We starten met een bijeenkomst na schooltijd. Om te beginnen zoomen we in op het ‘Waarom’ van theater. Leerdoelen zijn breder dan alleen ‘scènes spelen’ of ‘luid en duidelijk praten’. Ook verbeelding en sociaal-emotionele leerdoelen spelen een rol, en bijvoorbeeld leren presenteren. Leerkrachten krijgen inspiratie aangereikt, in de vorm van praktische lesideeën.

Fase 2 | De Kick off
We nemen de tijd om af te stemmen per leerkracht wat hij of zij wil ontwikkelen. Samen bepalen we een aanpak voor de aankomende lessen die daarbij past.

Fase 3 | Theaterles met je eigen klas
Vervolgens doen we het zij aan zij: De groepsleerkracht en een vakleerkracht van Podiumbeesten geven samen invulling aan een theater lessenreeks. Zo kunnen we al doende leren. Leerkrachten ontdekken wat hun eigen manier is om spelplezier aan te boren en uit te bouwen!

Fase 4 | Resultaten delen
Na schooltijd sluiten we het blok af en kijken we naar de toekomst. Podiumbeesten visualiseert de opbrengst en uitkomsten van de evaluatie, zodat de school er mee verder kan.

Heb je deze training afgelopen jaar gedaan? In een volgend schooljaar kunnen nieuwe leerkrachten aanhaken, en is er ruimte voor verdieping.

De training kan ook in een kortere vorm, met minder bijeenkomsten. Het kan met het hele team, maar ook met een deel van het team.

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • Je vergroot je theater expertise.
  • Je werkt aan je eigen ontwikkeldoelen en leerdoelen voor de klas.
  • Je ontwikkelt en installeert een doorgaande lijn theater die past bij de school.

Extra informatie

De prijs wordt voor jouw school in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Mijn persoonlijke doel is dat ik zó comfortabel ben in het theater geven, dat het vanzelfsprekend op mijn planning komt en blijft.
Bernice Visser - leerkracht De Wissel
Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Bij deze activiteit is geen educatief materiaal beschikbaar.
Duur
60 minuten
Soort
Co-teaching, Leerlijn ontwikkeling, Teamtraining
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur.
Prijs
€800 per project (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Podiumbeesten
Anouk Loman, consulent VO bij Cultuur & School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Anouk Loman
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl
Foto/video credit
Header foto: eigen beeld

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.