PRO

Teamtraining Verbeeldingskracht aanzetten

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Hele jaar

Ze zeggen weleens: kinderen hebben zo’n sterke verbeeldingskracht, dat het doorsijpelt in de realiteit.

Iedereen die met kinderen werkt, weet dat als de verbeelding eenmaal aan staat, kinderen er helemaal in op kunnen gaan. Daarom is het heel belangrijk om bewust de verbeelding aan te spreken bij cultuureducatie. Het is onder anderen de motor van toneelspel. Wat je je voorstelt, kun je spelen. En: het zorgt voor betrokkenheid en plezier.

In een training van een aantal bijeenkomsten onderzoek je wat verbeeldingskracht eigenlijk is, wat je er als leerkracht mee kan, en waarom het een prachtig startpunt is voor betrokken leren en creëren in de klas.

We zorgen er allereerst voor dat onze eigen verbeelding op gang komt. Je gaat concreet aan de slag met het voorbereiden van les situaties die passen bij jouw klas en jouw eigen doelen.

Door middel van een kaartenset maak je kennis met de 20 aspecten die je kunt inzetten om een verbeelding-prikkelende les te ontwerpen. Zo ontstaan kaders, en kom je op nieuwe ideeën. Deze kaartenset blijft na afloop op school, zodat jullie er vaker mee kunnen werken.

Tot slot een aantal redenen om de verbeeldingskracht te activeren:

 • Verbeelding stimuleert de creativiteit. Het genereert meer ideeën die weer de totstandkoming van uitvindingen of creatieve producten teweeg brengen.
 • Dankzij de verbeeldingskracht worden problemen sneller herkent en opgelost.
 • Dankzij de verbeelding heb je meer empathie, heb je betere relaties met anderen. Verbeeldingskracht helpt in sociale vaardigheden.
 • Je onderscheidt je van anderen, omdat ieders verbeelding anders is.
 • Dankzij de verbeelding kun je meer genieten van kunst ervaringen en expressie en daardoor wordt je creatieve vermogen weer geïnspireerd.
 • Verbeeldingskracht biedt de mogelijkheid om elke situatie vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.
 • Het stelt je in staat om het verleden te verkennen en de toekomst mentaal voor te stellen.
 • Het helpt bij denkvaardigheden en bij taalvaardigheden.

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

 • In deze workshop onderzoek je wat verbeeldingskracht eigenlijk is, wat jij ermee kan en waarom het een prachtig startpunt is voor betrokken leren en creëren in jouw klas.
 • Je krijgt inspiratie vanuit de dans, beeldende kunst, theater en andere kunstdisciplines, maar verbeelding kan een rol hebben in alle activiteiten!
 • Je gaat concreet aan de slag met een les voorbereiden die past bij jouw klas en eigen doelen. Aan het einde van de training is de les klaar om uit te voeren met je klas.
 • Motto in deze training is: Zet de verbeeldingskracht AAN… en leun achterover.

Extra informatie

We geven een prijs indicatie. De prijs wordt voor jouw school, op basis van maatwerk, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

What you imagine, you create
- Buddha
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

We werken met een kaartenset die speciaal is ontwikkeld voor deze training. Met elke kaart spreek je de verbeelding aan vanuit een andere invalshoek. Ze zijn apart en in combinatie te gebruiken, en brengen je op nieuwe ideeën.
Soort
Workshop, Teamtraining
Periode
Hele jaar
Prijs
€450 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.