VO

FOTODOK – bezoek op maat

Aanbieder: Fotodok
Op locatie
VMBO, HAVO, VWO 1/2/3/4/5/6
90 m
22/08/2022 - 08/07/2023
Volledige activiteit bekijken / inschrijven:
https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/fotodok-bezoek-op-maat/

Fotografie is voor FOTODOK hét medium om de wereld waarin we leven te bevragen en nieuwe perspectieven te bieden. We vertellen verhalen met documentaire­fotografie en gebruiken daarbij ook andere manieren om deze verhalen te delen met bijvoorbeeld film, virtual reality en webdocumentaires. Maar je kan bij ons ook zomaar in een installatie of performance terechtkomen, werken zien die geprint zijn met experimentele printtechnieken of je komen afvragen of digitaal toegeëigende beelden eigenlijk nog onder de noemer fotografie vallen.

In tijden waarin dagelijks duizenden beelden en een onophoudelijke stroom informatie aan ons voorbij trekken, biedt FOTODOK achtergrondverhalen voor verdieping, soms zelfs bezinning en, hopelijk, een beter begrip van de wereld waarin we leven.

Bij een bezoek op maat ga je zelf op onderzoek uit in de tentoonstelling. Wat zie jij? En is dat eigenlijk wel hetzelfde als wat een ander ziet? Ook ga je zelf aan de slag met de camera. Al kijkend, reflecterend en fotograferend onderzoek jij het thema van de tentoonstelling en je eigen mening daarover.

Kijk op onze website voor de actuele tentoonstelling. Onze locatie is een oud schoolgebouw in het centrum van Utrecht. In verband met ruimte en doorstroom delen we klassen op in 2 groepen.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

In overleg kijken we of, hoe en waar onze tentoonstelling aansluit bij lessen op school en maken we verbinding. We combineren een interactieve rondleiding met een korte praktische opdracht waarin de leerlingen ook beeldend aan de slag gaan met hun eigen smartphone.

Thema

Diversiteit/Inclusiviteit, Duurzaamheid/Klimaat, Filosofie, Inspiratie/Kunst, Politiek/Maatschappij, Vriendschap/Familie

Aansluiting op schoolvakken

Beeldende vakken, Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV), Kunst en cultuur, Maatschappijleer / Maatschappijwetenschappen

Aansluiting op kerndoelen

Mens en maatschappij 36, Mens en maatschappij 38, Mens en maatschappij 39, Mens en maatschappij 42, Kunst en cultuur 48, Kunst en cultuur 50, Kunst en cultuur 51, Kunst en cultuur 52

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Kritisch denken, Mediawijsheid, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • Bewust(er) leren kijken naar fotografie/beeld.
  • Openstaan voor de mening en kijk van anderen.
  • Ontdekken hoe verschillende makers hun visie op een (maatschappelijk) onderwerp verbeelden.
  • Zelf leren communiceren met beeld.

Extra informatie

Actuele info over onze tentoonstelling is te vinden op onze website. Vaak splitsen we klassen op in tweeën waarbij ze rouleren met het bezoeken van de tentoonstelling en het fotograferen.

NB. FOTODOK programmeert niet gedurende het hele jaar i.v.m. gedeelde expositieruimte. In uitzonderlijke gevallen is de tentoonstellingsruimte leeg en bieden we de mogelijkheid om met klassen de witte muren te benutten! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Duur
90 minuten
Soort
Museumbezoek, Workshop
Periode
22/08/2022 - 08/07/2023
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag
Prijs
€130 per groep (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
FOTODOK - Lange Nieuwstraat 7 - 3512 PA Utrecht
Aanbieder
Fotodok
Pelle van den Berg - consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Pelle van den Berg:
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.