PO

Dommy de Domtoren

Aanbieder: Domtoren
Op locatie
Groep 1/2
60 m
Hele jaar

Dommy houdt heel erg van torens, maar zijn favoriete toren is toch wel zijn grote broer: de Domtoren in Utrecht. Omdat Dommy zo trots is op zijn broer, nodigt hij de kinderen uit om ze te laten zien wat de Domtoren nou zo bijzonder maakt. Waaraan kan je zien dat Dommy en de Domtoren broers zijn? En waarin verschillen ze?

De klas gaat samen met Dommy een deel van de Domtoren bezoeken. De groep klimt tot de halverwege de toren, tot de klokkenzolder. Zo kan er tijdens de rondleiding veel aandacht gegeven worden aan de kinderen en de ruimtes die bezocht worden. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met het symbool van Utrecht. En Dommy? Die mag na de rondleiding mee naar de klas.

Thema

Architectuur, Identiteit, Onderzoek/Avontuur

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 35, Oriëntatie op jezelf en de wereld 37

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Samenwerken

Leerdoelen

  • De leerlingen hebben aan het einde van deze rondleiding nagedacht over hoe het is om iets voor het eerst te ervaren en hebben een groter besef van de waarde van cultureel erfgoed.

Extra informatie

De toren beklimmen is een fysieke activiteit waarbij trappen worden beklommen. De rondleiding kan alleen doorgaan als er genoeg begeleiders bij de groep zijn die trap kunnen lopen. De regel bij groep 1 & 2 is dat er 1 begeleider op 5 leerlingen aanwezig is. De kinderen klimmen t/m de klokkenzolder op 49 meter hoogte, dat zijn in totaal 221 treden. Alle begeleiders moeten in staat zijn trappen te beklimmen.

Ma t/m vr: 09.00 - 12.00 uur

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Er is een korte lesbrief opgesteld met een verhaaltje en foto’s die de juf of meester vast met de kinderen kan doornemen in de klas. Op deze manier weten zij vast wat ze te wachten staat en wordt het bezoek aan de Domtoren wat minder spannend.
Ontwikkeld voor
1/2
Duur
60 minuten
Soort
Museumbezoek
Periode
Hele jaar
Prijs
€100 per groep
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Domtoren - Domplein 9 - 3512 JD Utrecht
Aanbieder
Domtoren

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.