PO

Bezoek het Rietveld Schröderhuis

Op locatie
Groep 7/8
75 m
Hele jaar

Ontdek hoe bijzonder het Rietveld Schröderhuis in Utrecht is. Het is ontworpen door Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Het is gebouwd in 1924. Truus is hier gaan wonen met haar drie kinderen Binnert, Marjan en Hanneke. Nu is dit huis een museum dat jaarlijks door duizenden mensen van over de hele wereld wordt bezocht.

Tijdens het bezoek kom je alles te weten over het huis en hoe het was om erin te wonen. De groep wordt na ontvangst verdeeld in twee groepen. Een groep begint in het huis, de andere groep begint buiten. Na een half uur wordt er gewisseld. Bij een triple rondleiding begint de derde groep bij de film over De Stijl. Tijdens de rondleiding zal de museumdocent de kinderen van alles laten ontdekken over architectuur en vormgeving door middel van vragen, kijk-, teken- en/of zoekopdrachten.

Thema

Architectuur, Inspiratie/Kunst, Tijd/Geschiedenis

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 52, Oriëntatie op jezelf en de wereld 53, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Kritisch denken

Leerdoelen

  • De leerlingen ervaren dat het Rietveld Schröderhuis een heel bijzonder huis is, van buiten en van binnen. Ook al werd het huis bijna honderd jaar geleden gebouwd, het ziet er nog steeds heel modern uit.
  • De leerlingen maken kennis met het werk van de architect Gerrit Rietveld en De Stijl, een kunststroming uit het begin van de vorige eeuw waarvan Piet Mondriaan een van de bekendste vertegenwoordigers was.

Extra informatie

Alleen op maandag kan vanaf 10 uur en tot 15.45 uur gestart worden met het programma.
Tarief: €65 per 7 leerlingen +1 begeleider

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Het educatieve materiaal is een downloadbaar bestand. Het bestaat uit lessuggesties voor lessen op school ter voorbereiding en verwerking van het bezoek. In deze lessen wordt rekening gehouden met de meervoudige intelligenties. Bovendien worden er tips gegeven om op school te reflecteren op het bezoek aan het huis.
Ontwikkeld voor
7/8
Duur
75 minuten
Soort
Museumbezoek
Periode
Hele jaar
Prijs
€65 per groep
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Rietveld Schröderhuis - Prins Hendriklaan 50 - 3583 EP Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.