PO

Bende van het bos

Op locatie, Op school
Groep 1/2/3/4/5/6/7/8
Speciale doelgroep
60 m
Hele jaar
Volledige activiteit bekijken / inschrijven:
https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/bende-van-het-bos/

In ons lesprogramma De Bende van het Bos staat de natuur, onderzoek & ontwerpen centraal. We hebben drie modules die geschikt zijn voor leerlingen in het basisonderwijs.

Module 1: Biomimicry
Module over de natuur, waar ontwerp centraal staat. We werken o.a. met natuurlijke materialen, natuur, kunst en werken aan een eigen kunstwerk.
• Geschikt voor OB/MM/BB
• Lessenreeks of workshop

Module 2: BuitenKunst
Module over kunst in de buitenruimte, waar onderzoek centraal staat. We werken o.a. met verschillende media, natuur, kunst en maken een eigen kunstwerk of uitvinding.
• Geschikt voor OB/MM/BB
• Lessenreeks of workshop

Module 3: Avonturiers
Module over buiten leven, waar onderzoek centraal staat. We werken o.a. met buiten gereedschappen, leren over de elementen, en leren o.a. vuur maken.
• Geschikt voor MM/BB
• Lessenreeks of workshop

Informatie over werkdrukverlaging

We kunnen meerdere versies van werkdrukverlagend aanbod aanbieden, waarbij we een combinatie gebruiken van bestaande lesprogramma's & een aanvulling daarop.

Opties die we kunnen aanbieden zijn:

- Talentonderwijs: tussen 11.45 - 13.15 uur bieden we aanvullend talentonderwijs aan. In die tijd kunnen we samen met de leerlingen een boterham eten en verzorgen we voor de groep een les. Groepsleerkrachten kunnen deze tijd gebruiken voor een pauze of werken in kleinere groepen. We kunnen hier aan een of twee groepen les geven, afhankelijk van de planning/rooster. We kunnen dan bijvoorbeeld 2 x 45 min een groep begeleiden met een kunst, techniek, natuur les

- Vakleerkracht als vervanger van groepsleerkracht hele dag/halve dag; We bieden maak-onderwijs (wel of niet passend bij het thema van de groep), waarbij we de groep een hele of halve dag begeleiden. Hierbij houden we rekening met de dagstructuur van de groep. We zijn dan de lesdag bezig met meerdere maak-opdrachten in een doorlopende lijn, rondom kunst, techniek & natuur.

- Vakleerkracht voor meerdere groepen: We bieden maak-onderwijs voor meerdere groepen, verspreid over een hele of halve dag. We begeleiden meerdere groepen rondom een thema/onderwerp, waarbij elke groep 1 a 1,5 uur een maak-opdracht rondom kunst, techniek & natuur uitwerkt.

Voor het werkdrukverlagend programma werken we vooral met docenten die 5-10 jaar ervaring hebben als vakleerkracht vanuit Professor Loep. Onze docenten hebben geen lesbevoegdheid voor basisonderwijs, zij zijn allemaal ervaren docenten met een eigen achtergrond in kunst, techniek & natuur. Intern worden de docenten getraind in klassenmanagement, pedagogisch handelen en onze eigen LOEP methodiek.

Bovenstaande opties hebben we in de afgelopen jaren op meerdere scholen uitgevoerd. Vraag gerust om meer informatie.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

In geval van speciaal onderwijs kunnen we de lesprogramma's aanpassen op basis van de wensen & de mogelijkheden van de groep. Hiervoor kunnen we vooraf een telefonische afspraak maken. Ons doel is om te zorgen dat elke leerling een creatief maakproces kan doorlopen op zijn of haar niveau. Verder is er een docent in het team die ruim ervaring heeft met speciale doelgroepen (kindertherapeut/kindercoach achtergrond) waardoor er wellicht meer mogelijk is.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Visuele uitdaging / SO cluster 1, Auditieve uitdaging / SO cluster 2, Motorische uitdaging / SO cluster 3, Verstandelijke uitdaging / SO cluster 3, Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4, Moeilijk opvoedbaar / SO cluster 4, Langdurig ziek / SO cluster 3-4, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Fantasie/Verbeelding, Inspiratie/Kunst, Natuur/Milieu

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld

Aansluiting op kerndoelen

Nederlands 12, Rekenen/Wiskunde 33, Oriëntatie op jezelf en de wereld 37, Oriëntatie op jezelf en de wereld 40, Oriëntatie op jezelf en de wereld 41, Oriëntatie op jezelf en de wereld 42, Oriëntatie op jezelf en de wereld 44, Oriëntatie op jezelf en de wereld 45, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Samenwerken

Leerdoelen

  • Kennis over natuur, verhaal & techniek
  • Kennis van gereedschappen en weten hoe je ze gebruikt
  • Verschillende technieken beoefenen
  • Leren over ecologie, techniek & ontwerpen

Extra informatie

- Een module bestaat uit vier lessen. Daarnaast is het mogelijk om een losse les of een lessenreeks van 4, 6, 8, 10 of 12 weken in te plannen in overleg.
- Kosten: Vanaf € 112,50 per les. Workshop op aanvraag.
- De prijs is Inclusief basismaterialen, certificaat en werktas. En is exclusief materiaal kosten. De meerprijs van materialen/werkboek in overleg.
- Maatwerk mogelijk, passend bij thema of leervraag van de school.
- Enkele onderdelen zijn ook heel geschikt als losse workshop of onderdeel van een cultuurdag. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Werkdrukverlagend
Ja
Duur
60 minuten
Soort
Les of lessenreeks, Project, Workshop
Aantal Lessen
4 lessen
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag
Prijs
€112.50 per groep (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op locatie, Op school
Adres locatie(s)
Het Kunstlaboratorium - Vlampijpstraat 94 - 3534 AR Utrecht
Cultuur en School Utrecht Consulent PO en SO Reineke de Vries

Heb je een vraag?

Neem contact op met Reineke de Vries
030 711 62 29 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl
Foto/video credit
Headerfoto: [naam van de maker], Foto 1: [naam van de maker], Video: [naam van de maker]. Het Kunstlaboratorium | G. de Kruijk

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.