PO
VO

Wunderle

Wunderle verzorgt al sinds 2009 verrassende kunstworkshops op maat voor alle leeftijden op diverse basisscholen in Utrecht.
De workshops zijn onder schooltijd, tijdens een projectweek en ook in de Brede School. De projecten van Wunderle zijn inhoudelijk sterk en laten kinderen actief deelnemen aan een bijzondere kunstervaring. Het ontdekken en ontwikkelen van de eigen creativiteit staat hierbij centraal. Dat kan naar wens aan de hand van een thema, bepaalde materialen of een techniek.
De koppeling aan lesstof van diverse vakken op school is mogelijk. Hierdoor ontstaat verdieping van kennis en leren kinderen met plezier, terwijl ze ervaren wat kunst voor hen kan betekenen.

Vaak legt Wunderle ook verbanden met techniek, wetenschap, duurzaamheid en natuureducatie. Proefjes en onderzoek doen, dingen bestuderen en bevoelen zijn daar een onderdeel van.

In de workshops zijn het creatieve proces en het eindresultaat even belangrijk. Wunderle vindt niets mooier dan een kind dat glundert van trots over wat het heeft bereikt. In je eigen kracht staan en leren om een groeimindset aan te nemen zijn aspecten die Wunderle tijdens het creatief zijn stimuleert.
Kom verzinnen, vergelijken, verbinden, vervormen en je vooral verwonderen!

Naast de workshops op maat heeft Wunderle ook een vast workshopprogramma. Dat kunnen losse workshops zijn of lessenreeksen:

  • KunstImpuls (kunstenaars en kunsttechnieken als inspiratiebron)
  • TechniekPrikkels (techniek en science creatief ontdekken)
  • GroenKriebels (kringlopen in de natuur en duurzaamheid creatief ervaren)

Bij alle projecten is aandacht voor leren door verschillende ingangen en op verschillende niveaus. Wunderle heeft veel ervaring en kennis in het speciaal onderwijs en HB onderwijs. Ook biedt Wunderle ondersteuning bij het ontwikkelen van leerlijnen op basis van behoeftes van uw school of verzorgt docententrainingen.

Kies uit het vaste workshopprogramma of loop erdoorheen om een indruk te krijgen wat er allemaal mogelijk is voor een project op maat.

Informatie

Hoofdvestiging
Concordiastraat 68 - 3551 EM Utrecht
Telefoonnummer
06 48 35 1224

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform: