PO

Opera Tralala

Opera Tralala maakt opera voor jonge kinderen. Sprankelende muziek, een meeslepend verhaal en een betoverend decor: dat is opera! Opera Tralala speelt in het theater, op festivals, in concertzalen, bibliotheken, peuterspeelzalen en op basisscholen.

Opera Tralala laat kinderen op speelse wijze kennismaken met opera. Door een eenvoudig maar spannend verhaal te vertellen, meeslepende muziek te laten klinken, heldere beelden te tonen en door het vanzelfsprekende contact met spelers/zangers en poppen, worden kinderen meegenomen in de wereld van opera. Opera Tralala maakt daarbij ook gebruik van zelf geproduceerde educatieve materialen om een bijdrage te leveren aan de kunst-, sociaal-emotionele en taalontwikkeling van jonge kinderen. Graag speelt Opera Tralala voor kinderen met diverse culturele achtergronden en in wijken waar weinig theateraanbod is, om zo ook een bijdrage te leveren aan sociale integratie. Deze plekken kunnen door Opera Tralala met eenvoudige middelen worden omgetoverd tot een muziektheater waar een plezierige ontmoeting tussen spelers, publiek (ouders en kinderen) en leid(st)ers/leerkrachten plaatsvindt.

In haar twintigjarige bestaan heeft Opera Tralala vier zeer succesvolle operaproducties gemaakt: Roos en het Rengras, De Laarzen van Lento, Poesje Nel-de opera en Bubbels & Bellen. Deze voorstellingen zijn al meer dan 1000 maal gespeeld, door het hele land en in België, op basisscholen, in theaters, op festivals, peuterspeelzalen, in bibliotheken en zelfs in huiskamers. Opera Tralala speelt altijd letterlijk en figuurlijk dichtbij kinderen en biedt daarmee een onvergetelijke ervaring. Opera Tralala is het enige gezelschap in Nederland dat zich structureel richt op opera voor jonge kinderen. Bij de opera’s zijn boeken, cd’s en knutselmaterialen gemaakt, die voor én na de voorstelling gebruikt kunnen worden.

Informatie

Hoofdvestiging
Nieuwekade 247 - 3511 RW Utrecht
Telefoonnummer
06 49 26 48 23
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Opera Tralala zijn de Algemene Voorwaarden van Opera Tralala van toepassing
Foto/video credit
Headerfoto: Lou Vos, video: Lou Vos

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.