PO

De Laarzen van Lento

Aanbieder: Opera Tralala
Op school
Groep 1/2
SO
45 m
Hele jaar

Nog nooit heeft de winter zo lang geduurd. Dat vinden de dieren in het winterbos. Er klopt iets niet. De lente had al lang moeten beginnen! Vogel wil een nest bouwen, Vos wil dansen in de wei en Rups zou zo graag een vlinder zijn. Wat is er aan de hand? Lento, de grote Seizoenenreus, houdt zijn winterlaarzen aan. Dat kan toch niet! Hij moet zijn laarzen uitdoen; pas dan verdwijnt de winter. Maar Lento heeft een koude neus en hij moet vaak niezen. Als hij zijn laarzen uittrekt, krijgt hij ook nog koude voeten! De dieren pikken het niet langer. Ze komen bij elkaar en verzinnen een plan. Maar de Winterkoningin zit de dieren flink dwars…

Een opera voor een reus, een winterkoningin en heel veel dieren. Deze reusachtig grappige en spannende opera neemt kinderen mee naar een sprookjesachtige winterwereld, met poppen als dieren en een echte, maar wel vriendelijke reus. De kinderen moeten zelf actief meedoen, alleen zo kan het plan van de dieren slagen! De vrijwel geheel gezongen voorstelling duurt 45 minuten. Deze voorstelling is bij uitstek geschikt voor de maanden januari t/m april.

Spel/zang: Pauline Verburg, Angus van Grevenbroek
Accordeon: Marieke de Vries
Muziek: Marco Kalkman
Tekst: Jannie van der Leer
Regie/script: Lou Vos
Decor/kostuums/poppen: Dieuweke van Reij

Thema

Dieren, Emoties/Gevoel, Seizoenen/Het weer

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 50, Oriëntatie op jezelf en de wereld 51, Oriëntatie op jezelf en de wereld 52

21e eeuwse vaardigheden

Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • de leerling heeft een (waarschijnlijk eerste) beeld gekregen van muziektheater en er een ervaring mee opgedaan.
  • de leerling heeft een nieuw (lente)liedje geleerd een meegezongen tijdens de voorstelling.
  • de leerling heeft geleerd (door het thema van de voorstelling) dat samenwerken en volhouden loont.

Extra informatie

De tweede voorstelling op dezelfde dag en dezelfde locatie kost €400

Het prentenboek met cd is te koop voor €10 en kan te voren worden bezorgd op de locatie.
Deze voorstelling is bij uitstek geschikt voor de maanden januari t/m april.

"De dieren waren grappig", "Het was zooo mooi!", "We willen nog een keer!", "Laat het alsjeblieft zo, het is juist in deze tijd fijn dat ze echt mooie dingen zien!", "Niet één kind hoefde naar het toilet, dus het boeide echt". "De kinderen waren onder de indruk en toch ook ontspannen".
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Rondom de voorstelling heeft Opera Tralala diverse educatieve materialen ontwikkeld. Er is een prachtig en kleurrijk prentenboek gemaakt dat voorafgaand aan de voorstelling voorgelezen kan worden. Dit doet geen enkele afbreuk aan de beleving, integendeel, jonge kinderen kunnen zich vaak nog beter inleven als ze het verhaal kennen. Ook leren ze alvast een lied dat ze tijdens de voorstelling mee mogen zingen. Dit lied is te beluisteren via onze website. Na afloop van de voorstelling kunnen ze de beleving vasthouden met behulp van een cd met een volledige registratie van de opera (de cd is ingevoegd in het prentenboek). Er is ook een knip- en plakposter waarmee de kinderen met elementen uit de voorstelling aan de slag kunnen. Elk kind krijgt na afloop van de voorstelling een kleurrijke ansichtkaart van de voorstelling als herinnering.
Ontwikkeld voor
1/2/SO
Duur
45 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
Hele jaar
Prijs
€600 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Opera Tralala

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.