PO
Vraag en Aanbod

Nieuw idee, denk je mee?

Het Volksbuurtmuseum, Het Utrechts Archief, Podiumbeesten en Kunst in de Klas
7 september 2023
Nieuw idee, denk je mee? Klankbordgroep
Laat als eerste een reactie achter

Deze vraag is ingevuld. Hier vind je al het openstaande Vraag & Aanbod.

Het Volksbuurtmuseum, Het Utrechts Archief, Claire Paulich van Podiumbeesten en Joan Wamsteeker van Kunst in de Klas gaan samen nieuw aanbod ontwikkelen voor de middenbouw PO rondom burgerschap en identiteit in combinatie met erfgoedonderwijs & kunst- en cultuuronderwijs. Op 9 oktober 2023 willen we onze plannen graag voorleggen aan leerkrachten/icc’ers in een kleine klankbordgroep. Zou je het leuk vinden om mee te denken? 

Het Utrechts archief en het Volksbuurtmuseum bieden diverse schoolprogramma’s waarin leerlingen kennismaken met de collectie, de verhalen erachter leren kennen en zien hoe een museum of archief werkt. Podiumbeesten en Kunst in de Klas bieden lessenreeksen en schoolprojecten aan waarin aangesloten wordt op de thema’s uit het curriculum, vanuit de podiumkunsten en beeldende kunst. We zijn ervan overtuigd dat burgerschapsvorming, erfgoed en cultuureducatie elkaar versterken.

We willen aan de slag met de thema’s identiteit en sociale cohesie (in de klas). In onze maatschappij zien we ontwikkelingen die onze aandacht vragen, zoals polarisatie en groeiend egocentrisme. Waarom is dat? In dit project willen we verkennen hoe identiteit wordt opgebouwd (zowel door je eigen ogen als die van de ander) en de velerlei wijzen waarop die te presenteren is (zowel in museale context als door het maken van eigen kunstuitingen van leerlingen).

Middenbouwleerlingen beginnen zelfbewust te worden en zijn nieuwsgierig naar anderen. Daarom kiezen wij om bij deze doelgroep de basis van openheid en nieuwsgierigheid naar jezelf en anderen te versterken middels aanbod waarin zelfonderzoek, expressie en kritische reflectie centraal staan.

Datum: 9 oktober 2023
Tijd: 15.45 – 17.15 uur
Locatie: Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28

We horen graag of je wilt meedenken!

Je kunt hieronder een reactie achterlaten of een e-mail sturen naar communicatie@cultuurenschoolutrecht.nl

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform: