PO
VO
Nieuws

Ontdek het vernieuwde Kennisplatform

Cultuur & School Utrecht
10 september 2024
Laat als eerste een reactie achter

Welkom op het vernieuwde Kennisplatform voor cultuuronderwijs. In augustus heeft het online platform een update gekregen en kun je er gemakkelijker in navigeren en zoeken. 

Vanaf nu kun je de artikelen niet alleen filteren op PO/VO en rubriek (Nieuws, Inspiratie, Agenda, Vraag &Aanbod), maar ook op onderwerp (vakintegratie, financiën, speciaal onderwijs, etc). Onderaan ieder artikel krijg je suggesties om verder te lezen. Daarnaast kun je onder de artikelen een reactie achterlaten, en/of een duimpje geven. Doe dat vooral veel, dan maken we er met z’n allen een levendig en interactief platform van.

Het Kennisplatform in vogelvlucht

Cultuur & School Utrecht heeft het online platform opgericht in 2022 vanuit de behoefte van – en in samenwerking met – Utrechtse basis- en middelbare scholen en culturele partners. Het platform is er voor alle Utrechtse professionals van scholen en culturele organisaties en voor iedereen die op zoek is naar informatie, samenwerking en inspiratie voor goed cultuuronderwijs. En iedereen kan bijdragen!

Inspiratie
In deze rubriek vind je artikelen over lokale, regionale en landelijke trends en ontwikkelingen in cultuuronderwijs. 

Bijeenkomsten Agenda
Je kennis en vaardigheden vergroten of opfrissen? Collega’s uit het cultuureducatieveld ontmoeten? Bekijk hier de agenda met interessante kennisdelings-en netwerkbijeenkomsten en trainingen op gebied van cultuuronderwijs, die plaatsvinden in de stad Utrecht. Deze agenda wordt continu aangevuld.

Vraag & Aanbod
Hier vind je vragen en aanbod van scholen aan andere scholen, van scholen aan cultuuraanbieders of andersom; van cultuuraanbieders aan scholen of aan andere cultuuraanbieders.

Nieuws
Hier vind je nieuws over cultuuronderwijs, zoals over recente subsidiemogelijkheden. Ook lees je er de updates van Cultuur & School Utrecht. Bijvoorbeeld over de opening van een nieuw cultureel seizoen, de uitkomsten van evaluaties, vacatures of praktische informatie over bijvoorbeeld het boeken van culturele activiteiten en/of vervoer.

Onderwerp
Je kunt de artikelen filteren op thema’s als financiën, vakintegratie, diversiteit & inclusie, sociaal-emotionele ontwikkeling, werkdrukverlagend of speciaal onderwijs.

PO/VO
Selecteer of je de artikelen voor scholen in het primair of voortgezet onderwijs wilt zien.

Draag jij ook bij aan het Utrechtse cultuuronderwijs?

Dat kan door:

  • op de hoogte te blijven door je te abonneren op de nieuwsbrief van het Kennisplatform. Je ontvangt ongeveer maandelijks interessante, inspirerende artikelen, nieuwe vragen en de agenda met bijeenkomsten;
  • te reageren op artikelen en daarmee de dialoog over het Utrechts cultuuronderwijs te blijven voeren;
  • zelf een bijdrage in te dienen. Dit kan door een inspirerend artikel, een prangende vraag of een interessante bijeenkomst te delen via dit formulier;
  • heb je een vraag over of een idee voor het Kennisplatform? Laat het ons weten in een reactie of mail naar communicatie@cultuurenschoolutrecht.nl

Kijk rustig rond, ontdek en praat mee om zo samen het cultuuronderwijs in Utrecht nóg mooier te maken!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.