PRO

PIONIER! leerlijn beeldend, nieuwe media en creatief vermogen

Aanbieder: Kopa - PIONIER!
Op school
90 m
Hele jaar

PIONIER! maakte een leerlijn beeldend, nieuwe media en creatief vermogen. PIONIER! bestaat uit meer dan 200 lessen verdeeld over 9 onderwerpen. De lessen gaan uit van Procesgerichte didactiek, volgen elk de stappen van het creatief proces en sluiten aan bij het Utrechtse model van creatief vermogen: de DIAMANT.

Pionier! Abonnement
Een abonnement kun je afsluiten als school of individueel als leerkracht. Een abonnement is altijd voordeliger als je de hele leerlijn in school wilt inzetten. Met een abonnement krijg je toegang tot 200+ lessen.

Een school-abonnement kost € 2,50 per leerling per jaar. We gaan uit van de leerlingaantallen die bij DUO bekend zijn. Neem je een school-abonnement af, dan krijg je eenmalig gratis een introductie voor het team, waarin de didactiek, de werkwijze en de website worden uitgelegd.

Een leerkracht-abonnement kost € 75 per jaar. Hiermee heb je volledige toegang tot de lessen, dit abonnement is persoonsgebonden.

Thema

Architectuur, Beroepen/Uitvindingen, Dieren, Diversiteit/Inclusiviteit, Emoties/Gevoel, Fantasie/Verbeelding, Feesten/Vieringen, Identiteit, Inspiratie/Kunst, Kleding/Mode, Landen/Culturen, Onderzoek/Avontuur, Social media/Digitale media

Didactisch kader

Procesgerichte didactiek
Creatief Proces
Lesondersteunde techniek: video's en kunstwerken als inspiratie

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Kritisch denken, Mediawijsheid

Leerdoelen

  • Eigen creatief proces doorgronden
  • Ambachtelijkheid
  • Creatief doen
  • Creatief denken

Extra informatie

Bij het abonnement kun je onze materiaalboxen bestellen. Zo ben je verzekerd dat je de juiste spullen op voorraad hebt. We hebben twee type boxen.

DE VIER GEREEDSCHAP-BOXEN
Deze schaf je éénmalig aan voor de school. Er zit voldoende gereedschap in zodat je met 30 leerlingen tegelijk kan werken. We hebben vier boxen. Deze kosten €300 per stuk.

- Textiel
- Nieuwe Media
- 3D
- 2D

DE MATERIAALBOX
Deze schaf je elke keer aan als de lessen gegeven gaan worden, per klas. Je kunt in één keer alle boxen bestellen of elke keer bij de start van een nieuwe kist. Vanaf €40,- per kist, per klas. Deze prijs wordt goedkoper wanneer er meer wordt besteld.

Eén keer per week is er een middag die mij geen piekeren oplevert. Ik geef de les vrijwel zonder voorbereiding. Ik ben overtuigd: de leerling en zijn creatieve leerproces staat centraal. De waarde van PIONIER! is voor mijn leerlingen groter dan enkel voor hun kunstzinnige ontwikkeling.
Sjoerd Kerssies, de Jazzsingel
Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Bij PIONIER! ontvang je docentenhandleidingen en doelenboekjes. Bij het afsluiten van een abonnement het werkboek procesgerichte didactiek.
Duur
90 minuten
Soort
Leerlijn ontwikkeling
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30-17.00
Prijs
€81.75 per project (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Kopa - PIONIER!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.