PRO

De theaterroute

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Hele jaar

Op de basisschool hebben we de mogelijkheid om een lange leerlijn uit te stippelen, omdat de kinderen meestal wel 8 jaar onder het zelfde dak blijven. Dat geldt net zo goed voor kunst en cultuur. Wat je in groep 3 al gedaan hebt, hoeft niet perse nog een keer in groep 4. In feite moeten ervaringen in groep 4 voortborduren op alles wat daarvoor gedaan is. Ervaringen stapelen, en kennis bouwt zich op.

We zetten ons in om doorgaande lijnen uit te werken waar we kunnen. Zo geven we op een school in Utrecht Oost theaterlessen aan de leerlingen en trainingen aan het team in het geven van theater. Ook staan er verschillende receptieve theateractiviteiten in hun cultuurplan.

In samenwerking met deze school hebben we dit schooljaar de route die kinderen afleggen binnen het vak theater verbeeldt als de stations op een treinreis.

Onze theaterroute

  • Halte 1: een voorstelling zien op school.
  • Halte 2: een minimusical/voorstelling spelen.
  • Halte 3: een voorstelling zien in een theater & een rondleiding krijgen.
  • Halte 4: theaterkostuums en décor onderzoeken.
  • Halte 5: 10 theaterlessen p/j in groep 5 t/m 8.
  • Eindhalte: met de hele klas een eigen voorstelling maken.

Podiumbeesten ondersteunt scholen met het opzetten van doorgaande leerlijnen. Dat kan door samen te werken met vakdocenten en ook door te onderzoeken wat de school al doet en dit samen in lijn te zetten en aan te vullen.

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Extra informatie

We geven een prijs indicatie. De prijs wordt voor jouw school, op basis van maatwerk, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Soort
Leerlijn ontwikkeling
Periode
Hele jaar
Prijs
€1150 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.