PO
VO
woensdag 24 mei 2023

Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag 2023

Centraal Museum
Gratis
14:30 - 18:30
redo-2

Elk jaar in mei organiseert Cultuur & School Utrecht een middag waar Utrechtse scholen en culturele organisaties elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Het thema van dit jaar is Veerkracht. De pandemie, de hoge werkdruk voor leraren en de prestatiedruk voor leerlingen vragen om veel veerkracht. Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse om met het leven om te gaan; in goede tijden én wanneer het tegenzit.

Inspiratiesessies
Op deze middag kun je in verschillende inspiratiesessies ervaren hoe goed cultuuronderwijs kan helpen om veerkrachtig te worden. Er is bijvoorbeeld een inspiratiesessie over hoe cultuuronderwijs een rol kan hebben bij het versterken van de basisvaardigheden, een sessie over hoe je als school cultuuraanbod werkdrukverlagend kan inzetten met best practices van een aantal scholen en een sessie met VO-leerlingen over hoe cultuuronderwijs hun (sociaal emotionele) vaardigheden stimuleert.

Keynotespreker I AM REDO
De Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag wordt geopend door wethouder van onderwijs Eelco Eerenberg en ingeleid door keynotespreker en breakdancer Redouan Ait Chitt, beter bekend als I AM REDO. In 2019 won REDO De Gouden Zwaan, de meest prestigieuze dansprijs van Nederland. Een carrière als danser was voor hem niet de meest voor de hand liggende keuze: REDO werd geboren met een flinke lijst aan fysieke uitdagingen. Hij deelt deze middag zijn bijzondere levensverhaal waarin hij door middel van het ontwikkelen van veerkracht zijn dromen kon najagen.

Programma
14:30 uur: Inloop en inschrijven Inspiratiesessies
15:00 uur: Opening door wethouder van onderwijs Eelco Eerenberg
15:15 uur: Keynote & performance Redouan Ait Chitt (I AM REDO)
16:15 uur: Inspiratiesessies 1, 2, 3, 4 & 5 (exacte inhoud binnenkort bekend)
17:00 uur: Netwerkborrel

Aanmelden
Zeker zijn van een plek? Meld je hier aan. Je kunt ook meteen collega’s opgeven. Zodra het complete programma bekend is, ontvang je bericht.

Locatie
Centraal Museum

Datum en tijd
24 mei 2023 14:30 - 18:30 uur

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.