PO
VO
woensdag 29 mei 2024

Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag 2024

Cultuur & School Utrecht
Bibliotheek Neude
Gratis
15:00 - 18:00
Cultuur & School Utrecht Inspiratiebijeenkomst 2024

Op woensdagmiddag 29 mei 2024 vindt de jaarlijkse Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag plaats in de bibliotheek Neude. De bijeenkomst heeft dit jaar een extra feestelijk tintje, want we bestaan tien jaar én we vieren dat we vanaf volgend jaar penvoerder worden voor Creatief Vermogen Utrecht!

Thema ‘Onbeperkt houdbaar’

We hopen je tijdens deze inspiratiedag te voorzien van onbeperkt houdbare ervaringen die ertoe doen. Karim Amghar – bekend als schrijver en door zijn tv-serie Karim pakt zijn kans – opent met zijn keynote over het belang van cultuuronderwijs voor het creëren van gelijke kansen. Vervolgens kies je uit één van de vijf inspiratiesessies. In de workshop van Fianne Konings maak je zelf mee waarom ervaringen zo belangrijk zijn en hoe je jouw kunstlessen het beste kunt laten aansluiten bij de leerlingen. Schrijver Manon Sikkel deelt haar geheim hoe je een hele klas aan het lezen krijgt. Famke Sinnighe Damsté laat zien wat de methode Art Based Learning jouw leerlingen te bieden heeft. Samen met Natascha Notten onderzoek je hoe jij als ‘gids’ leerlingen kunt helpen om hun weg te vinden en hun talenten te ontplooien. En op actieve wijze neemt Nita Liem je mee in het vertellen van verhalen door middel van dans en beweging. In het café NODA sluiten we de middag feestelijk af en heb je de kans om andere scholen en culturele partners te ontmoeten.

BEKIJK HET PROGRAMMA

Lees hier de terugblik

Datum en tijd
29 mei 2024 15:00 - 18:00 uur
Aanvullende informatie
Inloop vanaf 14.15 uur

Let op: Vanwege de grote belangstelling kunnen we je helaas geen gegarandeerde plek bieden in de grote zaal voor het plenaire deel van het programma. Indien nodig is dit deel wel te volgen via een livestream die beschikbaar is in de collegezaal. Na het plenaire gedeelte ben je van harte welkom om deel te nemen aan de inspiratiesessies zoals gepland.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.