PO

Theater- en spelvaardigheden in groep 8

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Groep 7/8
Hele jaar

Een snelle cursus speltechniek en lekker op het podium staan. Aan het begin van groep 8 weten alle leerlingen het: dit jaar maken we samen een voorstelling. Een musical. Een film. Wat dan ook. We gaan samen een proces in en maken iets wat echt van ‘ons’ is.

Aan de start van het jaar geef ik deze groep 8 een reeks theaterworkshops. We focussen op zaken die van toepassing zijn voor hun eindvoorstelling. Zonder dat we al bezig zijn met rolverdeling of eindresultaat. Ik vraag de leerlingen wat ze denken nodig te hebben aan vaardigheden voor hun voorstelling. Op basis daarvan gaan we aan de slag.

Hoe zet je je rol fysiek neer? Wat is verstaanbaarheid en kun je het oefenen? Moet je ‘tekstvast’ zijn in een voorstelling of is improviseren juist handig? Hoe kunnen we het publiek boeien van begin tot eind? Wat als je niet durft?

We oefenen, proberen uit en kijken naar elkaar. Wat zijn we leuk samen, dat komt vast goed! Iedereen mag er zijn.

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 37, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

Extra informatie

We geven een prijs indicatie. De prijs wordt voor jouw school, op basis van maatwerk, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
7/8
Soort
Les of lessenreeks
Aantal Lessen
4 lessen
Periode
Hele jaar
Prijs
€800 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.