PO

Kleuterproject Sprookjes beleven

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Groep 1/2/3/4
Hele jaar

Het thema sprookjes staat in veel kleuterklassen op het programma. Het is een prachtige kans om de aansluiting te maken met theater. Dit thema vraagt om toneelspel!

We hebben een sprookjesproject gemaakt voor drie kleuterklassen, waarin elke klas een eigen onderdeel van een grote voorstelling speelt. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken!

Tijdens de lessen maken we ruimte om naar de kinderen te luisteren. Hun fascinaties, en de mate waarin bepaalde sprookjesfiguren hen aanspreken, helpen bepalen waar de lessen over gaan. Zo ontstaat een speels zelfgemaakt sprookje.

Aan het begin van het project ontvingen we een leuke foto in onze mailbox. De kinderen hadden samen met de juf een mooie boom gemaakt, met al hun associaties over sprookjes op de blaadjes geschreven en geplakt. Op deze school noemen ze dat ‘vooropgehaalde kennis’. De foto van de boom gebruikten wij weer in de voorbereiding van het theater project, om te bepalen wat kinderen al weten, wat misschien nieuw is en vooral: welke figuren ze spannend vinden.

In de lessen hebben we heel veel sprookjesfiguren nagespeeld, op allerlei manieren. Dus dan kom je zoal tegen: de ijdele koning, de gemene stiefzusters, lelijke heksen, stoere prinsen, dwergen, trollen, geitjes, elfjes, klein duimpje, roodkapje, wolven…

De muziek maakt de sfeer. De fantasie doet de rest.

De theaterdocent speelt tevens de ‘verteller’: een gezellige dame met een groot voorleesboek. Maar als dat boek door een ongelukje op de grond valt, komen alle pagina’s door de war…

Zo maakten we een nieuwe sprookjesmix, waarin sprookjesfiguren uit verschillende verhalen elkaar tegen komen. Wat zou er dan gebeuren?

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Thema

Fantasie/Verbeelding, Sprookjes/Mythen

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

21e eeuwse vaardigheden

Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden

Extra informatie

We geven een prijs indicatie. De prijs wordt voor jouw school, op basis van maatwerk, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
1/2/3/4
Soort
Project
Aantal Lessen
5 lessen
Periode
Hele jaar
Prijs
€1200 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.