PO

HEBBES 4+

Aanbieder: Frisse Oren
Op school
Groep 1/2/3/4/5/6/7/8
Speciale doelgroep
60 m
01/05/2024 - 12/07/2024
Volledige activiteit bekijken / inschrijven:
https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/hebbes-4/

Acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten

Ken je dat? Dat je iets kwijt bent en niet weet waar je het hebt gelaten? En heb je ook weleens het gevoel dat je iets kwijt bent, maar je weet niet wát? Dat het leek alsof je iets beet had, alsof je het vast kon houden, maar dat het toch door je vingers is geglipt?

HEBBES is woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Twee acrobaten van circustheatergezelschap WIRWAR Producties en twee musici van muziektheatercollectief Frisse Oren slaan de handen ineen voor deze acrobatische muziekvoorstelling. Over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten. De voorstelling duurt 30 minuten.

Aansluitend aan de voorstelling krijgen groep 1 t/m 4 een muzikale acrobatiek workshop van 30 minuten. In deze workshop maken de leerlingen kennis met muziek, theater, acrobatiek en elementen van dans. Er worden 2 workshops tegelijkertijd gegeven, mits de school beschikt over 2 geschikte workshopruimtes hiervoor.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

Elke school is anders, graag overleggen wij over de mogelijkheden op uw school. Samen kijken wij naar de geschikte ruimtes voor zowel de voorstelling als de workshops en eventuele aangepaste wensen.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Motorische uitdaging / SO cluster 3, Verstandelijke uitdaging / SO cluster 3, Moeilijk lerend / SO cluster 3, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Circus, Emoties/Gevoel, Fantasie/Verbeelding, Identiteit, Lichaam, Muziek, Onderzoek/Avontuur

Aansluiting op schoolvakken

Bewegingsonderwijs, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56, Bewegingsonderwijs 57, Bewegingsonderwijs 58

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Probleem oplossen, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • ontwikkeling van het receptief vermogen: waarnemen en beleven
  • ontwikkeling van het reflectief vermogen: het geven van betekenis
  • na de workshop hebben leerlingen leren samenwerken, op elkaar te vertrouwen
  • na de workshop hebben de kinderen een eerste kennismaking met acrobatiek gehad
  • na de workshop hebben de kinderen een eerste kennismaking met muziek (ritme, body percussie, stem, naar elkaar luisteren, op elkaar reageren)

Extra informatie

I.v.m. de acrobatiek hebben wij minimaal 5,5 meter hoogte nodig! Deze hoogte is nodig boven het gehele speelvlak. Speeloppervlak: 8x8x5,5* meter. Standaard gymzalen voldoen aan deze afmetingen.
Het speelvlak kan ook een schoolplein zijn. HEBBES kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Alleen bij regen kan de voorstelling niet doorgaan.

Voor het geven van de workshops hebben wij 2 grote ruimtes nodig, waar tegelijkertijd 2 workshops gegeven kunnen worden. De gymzaal waar ook de voorstelling gespeeld wordt, kan hiervoor ook gebruikt worden. De tweede ruimte moet groot genoeg zijn om met maximaal 35 leerlingen vrij in te kunnen bewegen. Voor de workshops hebben wij GEEN hoge ruimte nodig, aangezien de muzikale en acrobatische oefeningen laag bij de grond zullen blijven.
Afhankelijk van de eindtijd van de school kunnen wij 4 tot 6 klassen van elk maximaal 35 leerlingen workshops geven. Het tijdschema voor de workshops wordt in overleg met de school bepaald. Hierbij spelen de beschikbare workshopruimtes, het aantal klassen en de schooltijden een leidende rol.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Lesbrief ter voorbereiding en workshop na afloop van de voorstelling
Duur
60 minuten
Soort
Voorstelling of concert, Workshop
Periode
01/05/2024 - 12/07/2024
Beschikbare dagen en tijden
maandag t/m vrijdag tussen 10.30 - 17.00 uur
Prijs
€1500 per project (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Frisse Oren
Foto/video credit
Ayla Maagdenberg

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform: