PO

Eindfilm groep 8 met ruimte voor eigen inbreng

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Groep 8
90 m
Hele jaar

Maken we dit jaar een afscheidsmusical of afscheidsfilm met groep 8? Een musical biedt dat hechte gevoel van samen op het podium staan, maar met een film heb je weer minder stress, want je kunt de scènes zo vaak opnemen als je wilt.

Deze basisschool, waarmee we nu drie schooljaren samenwerken, was dit jaar in ieder geval heel blij met hun keuze om een film te maken. Toen het coronavirus ervoor zorgde dat de scholen een tijdje dicht moesten, konden we ons filmplan daar makkelijk op aanpassen. Toen de film af was, konden we hem op USB sticks zetten, zodat elk gezin thuis, met popcorn op de bank, naar onze zelfgemaakte spelshow ‘Het Rad van de Tijd’ kon kijken. Want een voorstelling in een zaal, met 300 man publiek, had er dit schooljaar niet in gezeten.

Filmconcept
Podiumbeesten levert het filmconcept en komt gedurende de maanden april/mei/juni regelmatig een dag op school, om te helpen met de regie en het acteerwerk. Tussentijds houden we contact met de leerkrachten, die de groep 8-ers door de maakfases heen loodsen. We kunnen het concept aanpassen op de groepsgrootte en op de wensen van de klas, en leveren creatieve opdrachten om de zelfgemaakte scènes tot stand te brengen.

Het Rad van de Tijd
Om de leerlingen uit te dagen hun eigen creativiteit in te zetten, is ‘Het Rad van de Tijd’ een zogenaamd halfproduct. Er is een heldere, vaste show-structuur (denk: Rad van Fortuin) met ruimte voor zelfgemaakte scènes, die de leerlingen zelf in groepjes bedenken en samen oefenen. Ze krijgen daar voor handvatten, maar hebben ook veel vrijheid.

Op de draaidag komen we met een professioneel camerateam, zodat alles mooi wordt vastgelegd. En die film, die is ook nog leuk om terug te kijken over 10 jaar!

Omdat de zelfgemaakte scènes van de leerlingen altijd origineel zijn, voelt de klas eigenaarschap in het proces èn het product. Elke film wordt anders. Zo kan één concept veel schooljaren mee, en ben je geen tijd kwijt aan het leren kennen van het verhaal maar kun je gelijk de diepte in.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Thema

Identiteit

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden

Extra informatie

De prijs wordt voor jouw school, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Duur
90 minuten
Soort
Project
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag
Prijs
€1200 per project (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Podiumbeesten
Luuk Reinders consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Luuk Reinders:
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.