VO

Schweigman&

Schweigman& maakt fysieke, woordeloze voorstellingen die de verbeelding openen en de zintuigen prikkelen. Schweigman& daagt de bezoeker op een speelse manier uit om uit hun comfortzone te komen. Uit het hoofd en in het lijf. Het onbenoembare wordt ervaarbaar! Schweigman& verwondert en is speels, ontregelend en poëtisch.

Schweigman& maakt voorstellingen op het snijvlak van theater, dans, beeldende- en installatiekunst. We bieden een totaalervaring, waarin je als bezoeker je lichaam en je zintuigen anders en intensief ervaart. We spelen een spel met de waarneming en gooien bestaande verwachtingen zachtmoedig overhoop. De verbeelding wordt geopend, de verwondering aangewakkerd. Je krijgt een ‘reset’ in een rusteloze samenleving. Een frisse blik op de wereld om je heen.

De voorstellingen en de educatie bieden een alternatief op de prestatiemaatschappij. Vanuit de overtuiging dat we meer moeten vertrouwen op de kracht van ons lichaam en de intuïtie. We creëren een setting waarin het beredeneren losgelaten kan worden en we in verbinding komen met ons eigen lijf, in het hier en nu.

Schweigman& werkt altijd samen met andere kunstenaars uit verschillende disciplines, zoals componisten, ruimtelijk ontwerpers, scenografen, orkesten en ensembles.

Doelstellingen educatie
Onze educatie sluit aan op de behoefte om de verbinding tussen hoofd en lijf te bevorderen, lichaamsbewustzijn te vergroten en de persoonlijke beleving de ruimte te geven. In onze workshops en maakprojecten leren leerlingen hoe hun eigen verbeelding en hun eigen fysieke beleving leidend kunnen zijn in een creatief proces. Leerlingen maken kennis met een creatief proces dat vertrekt vanuit een open en nieuwsgierige houding, waarin juist het (nog-)niet-weten omarmd wordt. Ze leren te vertrouwen op hun eigen ingevingen, impulsen en intuïtie.

In onze fysieke workshops en maakprojecten staan plezier, nieuwsgierigheid, verbeelding en verwondering centraal. De workshops zijn laagdrempelig en afgestemd op de belevingswereld van jongeren.

Educatie aanbod
– Workshop op maat of rondom een voorstelling
– Maakproject
– Inleiding en nagesprek bij voorstellingen
– Training docententeam
Zie het actuele aanbod bij de beschikbare activiteiten.
Al ons aanbod wordt afgestemd op de vraag van de school en de achtergrond van de leerlingen.

“De workshopleidster was fantastisch. Ik zou haar wel willen opvouwen, in mijn broekzak stoppen, en overal naartoe meenemen.”– Jante Janssens student USBO.

Vakken
CKV, drama, filosofie, mens en maatschappij en kunstvakken. De workshops spreken sociale vaardigheden aan en ondersteunen de ontwikkeling van zelfreflectie.

Voor wie?
Bovenbouw VO (leeftijd 15+, klas 4,5 en 6) alle niveaus.

Door wie?
Professionele vakdocent theater/dans, die betrokken is geweest bij de voorstellingen van Schweigman&, die een veilige omgeving kan creëren voor de jongeren, zich kan inleven in de belevingswereld van jongeren en de intrinsieke motivatie prikkelt.

Informatie

Hoofdvestiging
Europalaan 2B - 3525 VE Utrecht
Telefoonnummer
+31 (0)6 38160814
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
Headerfoto: Jochem Jurgens Foto 1: Francesco Bosso Foto 2: Karin Jonkers Foto 3: Jochem Jurgens Foto 4: Bowie Verschuuren Foto 5: Jochem Jurgens Foto 6: Jochem Jurgens Foto 7: Jochem Jurgens Foto 8: Francesco Bosso Foto 9: Schweigman& Foto 10: Schweigman& Foto 11: Jarno Kraayvanger Foto 12: Jarno Kraayvanger Foto 13: Schweigman&amp Foto 14: Bowie Verschuuren

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.