Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival investeert in het publiek en talent van de toekomst door hen kritisch te leren kijken, eigen verhalen te leren vertellen en zich zo verbonden te voelen met de filmcultuur in Nederland.

Het NFF organiseert zowel receptieve als participatieve programma’s gericht op het primair- en voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo én docenten. Met het project Film in de Klas biedt het NFF in samenwerking met NPO Start, Schooltv.nl en het Netwerk Filmeducatie het jaarrond gratis films en bijbehorende filmlessen voor in de klas.

Filmeducatie met het Nederlands Film Festival
Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. De nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games-, interactieve projecten én tal van evenementen van eigen bodem, worden tijdens het festival gepresenteerd. In een wereld waarin overal om ons heen bewegende beelden te zien zijn, is bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren hiervan essentieel. Zeker als Filmeducatie geen standaard onderdeel is in het Nederlandse onderwijs. Het Nederlands Film Festival wil mediawijsheid stimuleren, o.a. door het aanbieden van lesmateriaal, nagesprekken met makers en het organiseren van workshops door filmprofessionals.

Ga aan de slag met filmeducatie!
Hoe pak jij Filmeducatie aan in je klas? NFF schiet te hulp met een feestelijk programma boordevol inspirerende filmeducatietips, films en toegankelijk lesmateriaal voor alle niveaus en leerjaren, van kleuterschool tot collegezaal. Met het NFF Educatieprogramma wordt het organiseren van een NFF-bioscoopvertoning in jouw klas kinderspel met weinig tot geen voorbereidingstijd. Alles wat je nodig hebt is internet en een scherm. Het NFF Educatieprogramma vindt plaats tussen 25 september t/m 15 oktober.

Informatie

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 24 september t/m vrijdag 15 oktober 2021. De educatie afdeling is altijd bereikbaar via educatie@filmfestival.nl
Hoofdvestiging
Vinkenburgstraat 19 - 3512 AA Utrecht
Telefoonnummer
030 23 03 800
Toegankelijkheid
Deels rolstoeltoegankelijk, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.