PO

Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival investeert in het publiek en talent van de toekomst door hen kritisch te leren kijken, eigen verhalen te leren vertellen en zich zo verbonden te voelen met de filmcultuur in Nederland.

Ga aan de slag met filmeducatie!
Hoe pak jij Filmeducatie aan in je klas? NFF schiet te hulp met een feestelijk programma boordevol inspirerende filmeducatietips, films en toegankelijk lesmateriaal voor alle niveaus en leerjaren. Met het NFF Educatieprogramma wordt het organiseren van een NFF-bioscoopvertoning kinderspel met weinig tot geen voorbereidingstijd.

Jaarlijks bezoeken duizenden leerlingen in Utrecht tijdens het festival een bioscoop in de buurt van de school en maken zo kennis met de mooiste Nederlandse films. Kijk op onze website voor het hele programma.

Filmeducatie met het Nederlands Film Festival
Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. De nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games-, interactieve projecten én tal van evenementen van eigen bodem, worden tijdens het festival gepresenteerd. In een wereld waarin overal om ons heen bewegende beelden te zien zijn, is bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren hiervan essentieel. Zeker als Filmeducatie geen standaard onderdeel is in het Nederlandse onderwijs.

Het Nederlands Film Festival wil mediawijsheid stimuleren, o.a. door het aanbieden van lesmateriaal, nagesprekken met makers en het organiseren van workshops door filmprofessionals. Het NFF organiseert zowel receptieve als participatieve programma’s gericht op het primair- en voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo én docenten.

 

Informatie

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur
De educatie afdeling is altijd bereikbaar via educatie@filmfestival.nl
Hoofdvestiging
Vinkenburgstraat 19 - 3512 AA Utrecht
Telefoonnummer
030 23 03 800
Toegankelijkheid
Deels rolstoeltoegankelijk, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.