PO

Fort van de Verbeelding

Fort van de Verbeelding bestaat al bijna 20 jaar en werkt altijd met mensen en muziek. Muziek verbindt. We organiseren grote schoolbrede projecten in het basisonderwijs. We zetten ouderen orkesten op in het project Het Grijze Koppen Orkest. En we werken in de wijk met De BuurtBand voor iedereen vanaf 16+. Om de zoveel tijd organiseren we ook community Fort XL concerten.

In het basisonderwijs doen we iets wat (haast) niemand doet. We organiseren grote aanstekelijke muziekprojecten voor de hele school van groep 1 t/m groep 8. We toveren de hele school in één of meerdere dagen om tot een enthousiast, muzikaal en alles verbindend orkest dat op het eigen schoolplein optreedt voor ouders en bekenden.

We bieden 3 schoolprojecten aan:

Het Schoolplein Orkest is een meerdaags project waar de hele school aan mee doet (min. 2 dagen). De kinderen spelen op typische Fort-instrumenten als gestemde steigerbuizen, cementkuipen, gestemde bierflessen en PVC-fluiten. Ongebreideld enthousiasme wordt opgevolgd door oorverdovende stilte. In de tot de verbeelding sprekende eindpresentatie komt alles  en iedereen bij elkaar. Het Schoolplein Orkest is een ontroerend, overweldigend en samenbindend muzikaal feest voor kinderen, leerkrachten en bezoekers!

De Body Boem Big Band is een flitsend 1 dags-muziek-project met alle kinderen van de school.  We delen de school op in drieën: de onder-, midden- en bovenbouw. De kinderen zingen, rappen en spelen stevige body-beats. In korte tijd maken we van de school een swingend geheel, toewerkend naar een samenbindend en hartverwarmend eindconcert.

Bij Beat Tunes oefenen de kinderen twee weken via het digibord met hun leerkracht in de klas het online Beat Tunes materiaal. Coole grooves en verschillende ritme-patronen voor onder-, midden- en bovenbouw worden daarna in 1 dag live door de Fort workshopleiders in elkaar gevlochten, zodat de hele school het schoolplein bij het eindconcert op z’n kop drumt!

Kijk hieronder bij de afzonderlijke projecten voor meer informatie en gave filmpjes.

Op alle activiteiten van Fort van de Verbeelding zijn de Algemene Voorwaarden van Fort van de Verbeelding van toepassing.

Informatie

Hoofdvestiging
Loevenhoutsedijk 301 - 3552 XE Utrecht
Telefoonnummer
06 10 92 64 63
Foto/video credit
Maker: Fort van de Verbeelding

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor