PO

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt is een jaarlijks kunstenfestival in Utrecht voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Tweetakt is uitgegroeid tot een internationaal kunstenfestival.

Tweetakt gunt iedereen zijn eigen kunstervaring. Maakt niet uit hoe jong je bent of hoe vaak je al in aanraking bent geweest met cultuur. Op Tweetakt zie je het meest opwindende van wat er momenteel gebeurt op het gebied van eigentijdse (podium)kunst voor jonge mensen. Je ziet bijvoorbeeld nieuwe producties of succesnummers op herhaling van bekende gezelschappen, zoals Theater Artemis of Het Filiaal theatermakers. Dit kan je allemaal bewonderen op verschillende plekken door de stad en op Fort Ruigenhoek in Groenekan. Vaste prik in het theaterprogramma is een voorstelling van studenten van de HKU. Dé kans om het nieuwe talent waar iedereen straks over praat nu al te zien schitteren! Elk programmaonderdeel is een belevenis en daar heb je geen voorkennis of kunstervaring voor nodig.

Daarnaast maken via ons educatieprogramma jaarlijks 7000 kinderen en jongeren kennis met kunst en theater. Tweetakt biedt hen daarbij verschillende tools om een eigen kijk op kunst en cultuur te ontwikkelen. Het educatie aanbod is terug te vinden in elke discipline. Voor primair, voortgezet en hoger onderwijs. 

Informatie

Hoofdvestiging
Grave van Solmsstraat 2 - 3515 EN Utrecht
Telefoonnummer
030 711 66 42
Toegankelijkheid
Deels rolstoeltoegankelijk
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Festival Tweetakt zijn de Algemene Voorwaarden van Festival Tweetakt van toepassing

Beschikbare activiteiten

Foto/video credit
Foto's gemaakt door Tweetakt, in beheer van Tweetakt.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.