PO

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een jaarlijks kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Tweetakt is uitgegroeid tot een internationaal kunstenfestival.

Tweetakt gunt iedereen zijn eigen kunstervaring. Maakt niet uit hoe jong je bent of hoe vaak je al in aanraking bent geweest met cultuur.

In de afgelopen zeventien jaar ontwikkelde Festival Tweetakt in Utrecht zich tot een van de grootste Europese festivals voor jeugdkunst. Naast een bomvol programma vol theater, dans, muziek en interactieve kunst, biedt Tweetakt een breed aanbod op het gebied van educatie.

Tweetakt Educatie: leren kijken en reflecteren
Elke voorstelling en elk kunstwerk vraagt om zijn eigen omkadering. Onze lessen en workshops worden zorgvuldig samengesteld door onze afdeling educatie en gegeven door gediplomeerde theaterdocenten. We gebruiken kunsteducatie niet om de voorstellingen en kunstwerken uit te leggen. Bij Tweetakt leren deelnemers autonoom kijken en reflecteren. Ze worden uitgedaagd om bij een kunstervaring hun eigen gedachten en creatieve fantasieën serieus te nemen. Zo zorgen we met al onze workshops, inleidingen en nagesprekken voor een optimale kunstervaring voor elke leeftijd!

Het Tweetakt educatie aanbod is terug te vinden in elke discipline. Voor primair, voortgezet en hoger onderwijs. Jaarlijks bezoeken een paar duizend kinderen, jongeren en jongvolwassenen in groepsverband het festival om een voorstelling of kunstwerk te zien en te ervaren.

Informatie

Hoofdvestiging
Grave van Solmsstraat 2 - 3515 EN Utrecht
Telefoonnummer
030 71 16 642
Toegankelijkheid
Deels rolstoeltoegankelijk

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.