VO

DOX

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen. 

DOX hét talentontwikkelings- en productieplatform voor de grootstedelijke podiumkunst in Utrecht en ver daarbuiten. De samenhangende combinatie van talentontwikkeling in DOX Club, productie en educatie & publiekswerking is kenmerkend voor onze aanpak. In al deze bedrijfstakken staat het maken centraal. Al ruim twintig jaar brengt DOX nieuwe generaties podiumkunsttalent voor het voetlicht door het produceren van voorstellingen, events en sociaalmaatschappelijke projecten in binnen en buitenland. Wij begeleiden zowel de nieuwe makers als de jonge performers met wie zij werken. DOX is een rijkgeschakeerde keten van kennis, overdracht en wederzijdse inspiratie. Nieuwe makers stromen door van residenties naar DOX Club, naar voorstellingen in de klas en (co)producties van DOX. Jonge performers stromen van DOX Club door naar Club producties en (co)-producties of stromen uit naar het werkveld of het kunstvakonderwijs.

DOX en Theater Utrecht werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Het aanbod is geschikt voor VO en MBO en omvat o.a. voorstellingen in de klas, maakweken, workshops op maat, lesbrieven, hangouts en nagesprekken. Ook bevat het verschillende disciplines: theater, dans, hiphop, spoken word, film, performance, die afhankelijk van het thema of de voorstelling ingezet worden.

De belangrijkste doelstelling binnen onze educatie is jongeren stapsgewijs meenemen in de interdisciplinaire podiumkunstwereld en hen opleiden tot jongeren die ergens voor staan. Daarbij is de leefwereld van jongeren altijd de inspiratiebron. Ons aanbod loopt van eenmalige educatieprojecten tot programma’s voor doorlopende leerlijnen.

Het docententeam van DOX en Theater Utrecht bestaat uit makers en performers uit het talentontwikkelingstraject van DOX (DOX Club), spelers uit voorstellingen van DOX of Theater Utrecht en ervaren theater-/dansdocenten (autodidact of opgeleid). Allen hebben een eigenzinnige kijk op de wereld, een eigen stijl en een sterke persoonlijkheid. Hierdoor kunnen zij nieuwe rolmodellen voor jongeren zijn. Met dit team haal je de energie van een multiculturele samenleving in je school.

Informatie

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00 - 17:00
Hoofdvestiging
Biltstraat 166 - 3572 BP Utrecht
Telefoonnummer
030 233 31 55
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Deels rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor