PO
VO

Dender Cartoontheater

Wij zijn Dender Cartoontheater, we maken een unieke mix van fysiek theater, live tekeningen en live muziek. Alsof er een stripverhaal voor je ogen tot leven komt.
Met een stapel wit papier en een paar zwarte stiften creëeren wij een eigen visuele wereld: attributen en décorstukken worden ter plekke vliegensvlug getekend. Met live muziek- en geluidseffecten vormt het beeldende verhaal een denderend geheel.

In onze voorstellingen blazen we herkenbare situaties op tot absurde proporties, en slepen we het publiek mee in onze verwondering over de wereld. Door het fysieke spel en een minimum aan tekst zijn onze voorstellingen geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Language No Problem! Dus spelen we ook graag in het buitenland én voor kinderen met een taalachterstand of gehoorproblemen.

We laten zien dat je met weinig middelen spannend en inspirerend theater kunt maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar zwarte stiften, een paar witte vellen papier, en een paar geluidjes.  Voor leerlingen is het super leuk om mee te maken hoe de drie elementen – het fysieke, auditieve en het visuele – samen één verhaal vertellen.

Bij de voorstellingen hoort een lesbrief met aanknopingspunten voor een gesprek over de voorstelling. Ook staat er een beschrijving in voor een workshop Cartoontheater!

We hopen je te ontmoeten op één van de scholen in Utrecht, of anders op een festival of in het theater.
Jasper van der Heijden, Ronald Wolthuis en Thanos Fotiadis.

Informatie

Hoofdvestiging
Van Riebeeckstraat 11 - 3531 EH Utrecht
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
Header Foto: Dender Cartoontheater

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor