De Bibliotheek Utrecht

De Bibliotheek Utrecht is er voor iedereen en inspireert om een leven lang te leren. De bieb is een prettige ruimte met boeken, online bronnen, labs, advies, werk- en studieplekken, een activiteitenprogramma en online cursussen. De bieb werkt samen met partners in de stad binnen het onderwijs, het sociaal domein en in de culturele sector.

De Bibliotheek en onderwijs
Elk kind kan actief meedoen in de samenleving. Dat is waar de bibliotheek zich samen met het onderwijs voor inzet. Van kinderopvang tot voortgezet onderwijs. We ondersteunen en adviseren het onderwijs over leesbevordering en digitale geletterdheid.

Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze worden in taal. De bibliotheek ondersteunt met boeken en activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld.

Ons aanbod via Cultuur en School: Tijdens de Kinderboekenweek promoot onze Vliegensvlugge Verteller mooie boeken in de groep. De Boekenproeverij is een inspirerend webinar waar leerkrachten bijgepraat worden over de leukste, nieuwste kinderboeken.

In een wereld vol media is het ook belangrijk dat kinderen digitaal geletterd zijn. In Bibliotheek Neude, Leidsche Rijn Centrum en Overvecht kunnen leerlingen in onze laboratoria volop experimenteren met ideeën, materialen en nieuwe technologieën. De andere bibliotheken krijgen regelmatig bezoek van het Reizend Laboratorium.

Informatie

Hoofdvestiging
Neude 11 - 3512 AE Utrecht
Telefoonnummer
030 286 1800
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.