PO

De Bibliotheek Utrecht

De Bibliotheek Utrecht is er voor iedereen en inspireert om een leven lang te leren. De bieb is een prettige ruimte met boeken, online bronnen, advies, werk- en studieplekken, een activiteitenprogramma en online cursussen. De bieb werkt samen met partners in de stad binnen het onderwijs, het sociaal domein en in de culturele sector.

De Bibliotheek en onderwijs
Elk kind kan actief meedoen in de samenleving. Dat is waar de bibliotheek zich samen met het onderwijs voor inzet. Van kinderopvang tot voortgezet onderwijs. We ondersteunen en adviseren het onderwijs over leesbevordering en digitale geletterdheid.

Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze worden in taal. De bibliotheek ondersteunt met boeken en activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld.

Ons aanbod via Cultuur en School bestaat uit:

Taal en lezen
Rondom de periode van de Kinderboekenweek promoot onze Vliegensvlugge Verteller de mooiste en nieuwste boeken in de groep. In een halfuurtje worden leerlingen meegenomen in het aanbod. De boeken blijven voor een periode van 4 weken achter in de klas.

Digitale geletterdheid
In een wereld vol media is het ook belangrijk dat kinderen digitaal geletterd zijn. De bibliotheek zet voornamelijk in op informatievaardigheden en mediawijsheid. Tijdens het bibliotheekbezoek HackShield gaan leerlingen de strijd aan tegen desinformatie.

Op alle activiteiten van de Bibliotheek Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van de Bibliotheek Utrecht van toepassing.

Informatie

Hoofdvestiging
Neude 11 - 3512 AE Utrecht
Telefoonnummer
030 286 1800
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
In beheer van Bibliotheek Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.