PO
VO

Click F1 – Media & Digitale geletterdheid

ClickF1 leert leerlingen navigeren in de digitale samenleving met educatief aanbod over media en digitale geletterdheid. We werken vanuit creativiteit, sporen leerlingen aan kritisch te denken en dragen bij aan digitale veiligheid en weerbaarheid. Met workshops en digitale leeromgevingen werken we voor onderwijs en jeugdinstellingen. We richten ons niet alleen op leerlingen, maar geven ook trainingen aan leerkrachten in het (creatief) werken met digitale geletterdheid en tools. We houden ons hierbij aan de inhoudslijnen digitale geletterdheid van de SLO. 

Onze ervaring
Click F1 ontwikkelt sinds 2004 media-educatie voor scholen en maatschappelijke organisaties. Binnen Click F1 werkt een groep jonge enthousiaste coaches. Wij hebben een schat aan spelvormen, media-materialen en licenties opgebouwd om een divers aanbod te kunnen geven. 

Ons aanbod
Ons aanbod wordt onderverdeeld in de volgende vier onderwerpen: 

 • Digitale geletterdheid & Mediawijsheid
  Digitale geletterdheid draait om het begrijpen en gebruiken van digitale tools, terwijl mediawijsheid leerlingen kritisch leert kijken naar informatiebronnen en hen online weerbaar maakt. Binnen deze workshops wordt onder andere aandacht besteed aan fake news, online omgaan met elkaar en veiligheid.
 • Techniek & Programmeren
  Coderen is de taal van de toekomst en technische systemen begrijpen is een must in iedere sector. Leerlingen ontdekken hier nieuwe interesses en leren skills voor het leven!
 • Presentatie & Ontwerp
  In de moderne wereld is het verwerken en presenteren van informatie een dynamisch spel geworden, waarbij diverse mediatools een cruciale rol spelen. Leerlingen worden niet alleen deze tools meester, maar leren ook meningen en gevoelens te vormen en zichzelf te presenteren.
 • Foto & Video
  Fotografie en video hebben impact op de wereld en hoe je ernaar kijkt. Leerlingen verkennen de verschillende mogelijkheden van fotografie en ontdekken onder meer de kracht van compositie, kleur en perspectief. In deze workshops leren leerlingen hun eigen wereldbeeld visueel te vertalen.

Samenwerking
Wij vinden de interactie met de school heel belangrijk, zodat wij een goede inschatting kunnen maken van het (digitale) niveau van de leerlingen en de werkwijze en visie van de school. Op deze manier kunnen we onze lessen optimaal laten aansluiten op de wensen van de school en leerlingen. Stuur gerust een mail voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

Minimale afname workshops
De workshop prijs is inclusief voorbereiding en nabewerking, reistijd, apparatuur en spelmateriaal. Wij hanteren een afname van twee of drie workshops na elkaar van 90 minuten per dag. Wij nemen apparatuur mee. Vanaf 25 leerlingen vragen we mogelijk extra iPads/devices van de school.

Informatie

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag tussen 09.30 - 17.00u
Hoofdvestiging
Korte Jansstraat 8 - 3512 GN Utrecht
Telefoonnummer
06 12 03 21 65
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van Click F1 – Media & Digitale geletterdheid zijn de Algemene Voorwaarden van Click F1 – Media & Digitale geletterdheid van toepassing
Foto/video credit
Foto: Noah Buscher

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.