PO
VO

Click F1 (Media-educatie)

Click F1 investeert met digitale geletterdheid en media-educatie in de toekomst van kinderen, jongeren en volwassenen. Met workshops en digitale leeromgevingen werken we voor onderwijs, jeugdinstellingen en detentie. We richten ons niet alleen op empowerment van jeugd maar geven ook trainingen aan begeleiders in het (creatief) werken met digitale geletterdheid en digitale tools. We houden ons hierbij aan de inhoudslijnen digitale geletterdheid van de SLO. 

Click F1 ontwikkelt sinds 2004 media-educatie voor scholen en maatschappelijke organisaties.  Binnen Click F1 werkt een groep jonge enthousiaste coaches. Samen zoeken wij steeds naar nieuwe digitale media-tools die geschikt zijn en verzorgen wij workshops binnen het primair onderwijs en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Daarnaast maken we docenten wegwijs in het gebruik van deze materialen en denken wij mee bij de implementatie hiervan binnen het klaslokaal en verschillende lesthema’s. Ook hebben wij een leerlijn digitale geletterdheid opgezet voor de midden- en bovenbouw PO waarbij we de richtlijnen volgen van de SLO. Binnen onze workshops maken we gebruik van cognitieve en creatieve werkvormen.

Onze projecten zijn gebaseerd op een aantal fundamenten. Wij geloven sterk dat deze fundamenten onmisbaar zijn bij het ontwikkelen en implementeren van educatieprogramma’s en concepten voor kinderen en jongeren.

Door middel van media-workshops op maat en het werken met tal van digitale tools wordt de deelnemers technisch vaardiger en zelfverzekerder in het gebruik van digitale middelen. Click F1 heeft een schat aan spelvormen, mediamaterialen en licenties opgebouwd om in de school te kunnen werken.

1. Het vergroten van digitale geletterdheid
Om leerlingen voor te bereiden om zelfredzaam in de maatschappij te staan zijn digitale vaardigheden een must.

2. Visie delen
Het leerproces van de deelnemer staat altijd centraal.

3. Eigenaarschap & Verantwoordelijkheid
Geef leerlingen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het eigen handelen en zij zullen een actievere rol in de maatschappij nemen.

4. Community building
Een veilige en transparante basis creëren waarin ieders talent erkent wordt.

Minimale afname workshops.
De workshop prijs is inclusief voorbereiding en nabewerking, reistijd, apparatuur en spelmateriaal. Wij hanteren een afname van minimaal twee of drie workshops na elkaar van 90 minuten per dag. Dit is om ons aanbod voor onze coaches aantrekkelijk en haalbaar te houden. Wij nemen apparatuur mee. Vanaf 25 leerlingen vragen we mogelijk extra iPads/devices van de school.

Op alle activiteiten van Click F1 zijn de Algemene voorwaarden van Click F1 van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Maandag t/m donderdag tussen 9.30 - 17.00u
Hoofdvestiging
Korte Jansstraat 8 - 3512 GN Utrecht
Telefoonnummer
06 12 03 21 65
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
Foto: Noah Buscher

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor