PO
VO

Click F1

Click F1 -digitale geletterdheid- investeert met mediaeducatie in de toekomst van kinderen, jongeren en volwassenen. Met workshops en digitale leeromgevingen werken we voor onderwijs, jeugdinstellingen en detentie. We richten ons niet alleen op empowerment van jeugd maar geven ook trainingen aan begeleiders in het (creatief) werken met digitale geletterdheid en digitale tools.

Click F1 ontwikkelt en implementeert educatieprogramma’s en concepten voor sociaal maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen die zich met volle overtuiging inzetten voor het welzijn, de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen en jongeren. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het werken in onderwijs,  jongerencentra, jeugdzorg en jeugddetentie in Nederland.

Met activiteiten rond communicatie en participatie door middel van media en cultuur investeren wij direct en indirect in de toekomst van kinderen en jongeren. Dit zijn belangrijke dragers waarmee kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier dagelijks uitdrukken. Hiermee bereiken we een brede groep jeugd en inspireren wij hen om hun talenten leren te herkennen en (digitale) vaardigheden te versterken.

Onze projecten zijn gebaseerd op een aantal fundamenten. Wij geloven sterk dat deze fundamenten onmisbaar zijn bij het ontwikkelen en implementeren van educatieprogramma’s en concepten voor kinderen en jongeren.

1. Visie delen
Het leerproces van de deelnemer staat altijd centraal. De jeugd heeft de eigen regie op het leerproces door aan te geven welke competenties hij/zij wil versterken en/of ontwikkelen, terwijl de professional steunt en faciliteert.

2. Eigenaarschap & Verantwoordelijkheid
Geef jeugd het ownership en de verantwoordelijkheid over het eigen handelen en zij zullen een actievere rol in de maatschappij nemen. Want jeugdparticipatie en talentontwikkeling dragen bij aan de versterking van bindingen in de samenleving. Het ontwikkelen van creatieve en persoonlijke vaardigheden werkt versterkend en stimulerend voor het welzijn van de individu.

3. Expertise & Kennis delen
Bundel de sterke krachten van het projectteam en werk samen met partners en partijen die het juiste netwerk en de expertise in huis hebben. De concepten voeren we uit in projectvorm en het projectteam is altijd op maat samengesteld op basis van specifieke kennis en ervaring. Bij implementatie van de concepten werken we samen met sterke partijen, partners en gespecialiseerde freelancers uit de lokale infrastructuur.

4. Communitybuilding
Een veilige en transparante basis creëren waaruit succesvol gewerkt kan worden aan de toekomst. Bij de ketenaanpak gaat het om het binden en verbinden van kinderen en jongeren aan een groep, een organisatie of een levenswijze zodat zij de nodige ruimte, platform of steunpilaar hebben om zich op zelfstandige wijze verder te kunnen ontwikkelen.

Op alle activiteiten van Click F1 zijn de Algemene voorwaarden van Click F1 van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Maandag t/m donderdag tussen 9.30 - 17.00u
Hoofdvestiging
Gansstraat 164 - 3582 EP Utrecht
Telefoonnummer
06 12 03 21 65

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.