PO

Projectweken

Aanbieder: Click F1
Op school
Groep 1/2/3/4/5/6/7/8
Speciale doelgroep
90 m
Hele jaar
Volledige activiteit bekijken / inschrijven:
https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/projectweken/

Click F1 werkt sinds 12 jaar vast op een aantal basisscholen binnen Creatief Vermogen Utrecht. Hierdoor hebben we in afstemming met deze scholen in veel projectweken meegewerkt met digitale lessen. Zoals tijdens de Kinderboekenweek en de Week van de Mediawijsheid, en rondom thema’s als duurzaamheid en cultureel erfgoed.

Lessen rondom cultureel erfgoed zijn bijvoorbeeld:

Groep 1/2: PowerPoint geluidenquiz + maak je eigen straat Bewustwording van de plek waar je woont kan op allerlei manieren. Met groep 1 en 2 hebben we vooral het auditieve geprikkeld: door je straat na te maken via de geluiden die je er hoort; om vervolgens met elkaar te kijken hoe dit van elkaar verschilt of gelijk is.

Groep 3:QR-codes en AR-spelletjes Door verschillende spellen en ‘geheime’ QR-codes leren de leerlingen van groep 3 de stad Utrecht op een bijzonder manier kennen. Een virtuele tour door heel Utrecht maar dan vanuit de klas!

Groep 4: Green screen Tijdens deze workshop leren de leerlingen meer over 6 dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Utrecht: de Oudegracht, de Domtoren, FC Utrecht, Utrecht Centraal, Nijntje en het Utrechtse dialect. Over deze 6 dingen zijn verschillende leuke feiten en weetjes verzameld. De klas wordt verdeeld en in groepjes worden de feiten en weetjes voorgelezen voor het green screen. Zo lijkt het alsof Nijntje opeens naast je staat of dat je je op de Oudegracht bevindt.

Groep 5:  Makey Makey Op een creatieve manier maken de leerlingen een kartonnen decor van hun woonomgeving. Hier blijft het niet bij, want door de Makey Makey op hun bouwwerk aan te sluiten komt het geheel tot leven.

Groep 4/5 & 5/6 (HB klassen): Stop Motion Leer de basis van animatie door deze filmtechniek toe te passen. Geheel in stijl van het thema spelen de scènes zich af op de Dom, in de Domtuin of in/op al het andere wat de leerlingen bedenken rondom verhalen uit de stad.

Groep 6 & 7: Canva Reisgids Wat maakt een stad bijzonder en waar kan je een stad aan herkennen? De Dom kan niet los worden gezien van de stad Utrecht, maar waar komt de Bossche bol vandaan en is dit ook cultureel erfgoed? De bedoeling is dat de leerlingen de juiste informatie over een stad bij elkaar zoeken en deze informatie bundelen in een flyer/infographic.

Groep 6/7: JouwWeb Op een creatieve en uitdagende manier maken de leerlingen in deze workshop een website waarin ze informatie bundelen over cultureel erfgoed.

Groep 8A & 8B: Digital Stories In één dag zetten we een complete productie op; van brainstorm naar storyboard en van research naar editing.  Wat is een digital story? En waarin verschilt het met een vlog, film of reclame? Wil je de kijker ermee informeren of overtuigen?

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

In overleg met de school geven we deze thema's vorm. We kunnen met een team coaches komen en met meerdere klassen op een dag werken.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4

Thema

Architectuur, Beroepen/Uitvindingen, Dieren, Duurzaamheid, Kinderboekenweek, Natuur/Milieu, Onderzoek/Avontuur, Social media/Digitale media, Tijd/Geschiedenis, Utrecht

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 35, Oriëntatie op jezelf en de wereld 47, Oriëntatie op jezelf en de wereld 51, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, ICT basisvaardigheid, Informatie vaardigheden, Mediawijsheid

Leerdoelen

  • ICT-basisvaardigheden: leerlingen leren zichzelf uit te drukken met behulp van beeld, taal en speelse digitale tools
  • Leerlingen ontdekken op eigen niveau en procesgericht digitale media tools
  • Leerlingen nemen de stappen van consument naar producent door vanuit creativiteit aan de slag te gaan met de digitale media
  • Leerlingen leren spelen met de cross-overs tussen online en offline wereld
  • Leerlingen leren vanuit creativiteit omgaan met programmeren en ICT-vaardigheden
Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Duur
90 minuten
Soort
Project
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur
Prijs
€225 per groep
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Click F1
Foto/video credit
Headerfoto: Click F1 Stop Motion - De Odyssee

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform: