PRO

Workshops voor leerkrachten

Aanbieder: Click F1
Op locatie, op school, digitaal
Hele jaar

Binnen Clickf1 werkt een groep jonge enthousiaste coaches, het MediaTeam. Samen zoeken wij steeds naar de nieuwste digitale mediatools die geschikt en betaalbaar zijn voor scholen en maken we docenten wegwijs in het gebruik van deze materialen en denken wij mee bij de implementatie hiervan binnen het klaslokaal en verschillende lesthema’s. Leerkrachten kunnen ook korte workshops volgens om te leren werken met dezelfde tools als de leerlingen.

Hieronder een greep uit onze workshops

Makey Makey: Wil je een banaan laten zingen? Pianospelen door op iemands neus te drukken? Met snoertjes en krokodillen- klemmen programmeren we de leukste circuits.

Micro:bit: Programmeren voor de bovenbouw? Gebruik de Micro:bit! Met behulp van het BBC micro:bit programma worden leerkrachten stapsgewijs geïntroduceerd in de kunst van het coderen.

Scratch: Maak je eigen games from Scratch! Scratch is een prachtig visueel programma om te leren coderen. ScratchJr is geschikt voor de midden- bouw, Scratch voor de bovenbouw.

Bloxels: Bij deze workshop komen analoog en digitaal samen. Met de gekleurde blokjes van Bloxels bouw je levels, karakters en video games. Met de Ipad laat je alles tot leven komen!

Powerpoint & Prezi: Prezi of PowerPoint saai? Wij laten je zien wat er mogelijk is met deze programma’s en leren jullie hoe je fantastische presentaties kunt maken!

Canva: Dit is een ontwerpprogramma waarmee je prachtige posters, flyers en digitale kranten kunt maken.

Storyboard That: Storyboard That is een digitale tool om stapsgewijs te leren om storyboards en stripverhalen te maken. De leerkrachten spelen met een database met animaties, kleur, vorm en vol grappige en mooie figuurtjes en voorwerpen.

Jouwweb: Een eigen website maken moeilijk? Niet met JouwWeb! Zonder enige voorkennis kunnen leerkrachten aan de slag met het maken van een website voor een groeps- of eigen thema.

Foto & Video: Deze workshops laten de leerkrachten kritisch kijken naar beelden. Ze gaan aan de slag met het werken met digitale gelaagdheid en passen de magie van fotografie en video editing toe.

iMovie trailer: Onder begeleiding van het MediaTeam kiezen de leerkrachten een thema en vertalen deze met de iMovie-app en een template snel en eenvoudig naar een eigen video.

Stop-motion: Door heel veel foto’s snel achter elkaar te bekijken ontstaat de illusie van bewegend beeld. De leerkrachten bedenken bij deze workshop zelf een verhaal, stap voor stap maken zij hun eigen animatiefilm!

Greenscreen: In films wordt een Greenscreen ingezet voor special effects. Leerkrachten gaan hier zelf mee aan de slag en ontdekken zo hoe het groene doek omgetoverd kan worden in bijvoorbeeld Zweinstein, de oceaan of een reusachtige klif.

Digital stories en Homies: Een digital story is een beeldende manier om een persoonlijk verhaal te vertellen. De leerkrachten maken gebruik van onze databank en monteren een kort filmpje over zichzelf of een persoonlijk onderwerp.

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Computational thinking, Informatie vaardigheden, ICT basisvaardigheid, Mediawijsheid, Communiceren, Samenwerken

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Soort
Workshop, Deskundigheidsbevordering
Periode
Hele jaar
Prijs
In overleg
Locatie(s)
op locatie, op school, digitaal
Aanbieder
Click F1

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.