PRO

Workshops voor leerkrachten

Aanbieder: Click F1
Op locatie, Op school
180 m
Hele jaar

Binnen Clickf1 werkt een groep jonge enthousiaste coaches, het MediaTeam. Samen zoeken wij steeds naar de nieuwste digitale mediatools die geschikt en betaalbaar zijn voor scholen en maken we docenten wegwijs in het gebruik van deze materialen en denken wij mee bij de implementatie hiervan binnen het klaslokaal en verschillende lesthema’s. Leerkrachten kunnen ook korte workshops volgens om te leren werken met dezelfde tools als de leerlingen.

Hieronder een greep uit onze workshops:

Makey Makey: Wil je een banaan laten zingen? Of een pianospelen klanktuin leren maken? Met onze Makey Makey HID-bords en kit programmeren we de leukste circuits.

Micro:bit: Programmeren voor de bovenbouw? Gebruik de Micro:bit! Met behulp van het BBC micro:bit programma worden leerkrachten stapsgewijs geïntroduceerd in de kunst van het coderen.

Scratch: Maak je eigen games from Scratch! Scratch is een prachtig visueel programma om te leren coderen. ScratchJr is geschikt voor de midden- bouw, Scratch voor de bovenbouw.

Bloxels: Bij deze workshop komen analoog en digitaal samen. Met de gekleurde blokjes van Bloxels bouw je levels, karakters en video games. Met de iPad laat je alles tot leven komen!

Powerpoint & Prezi: Prezi of PowerPoint saai? Wij laten je zien wat er mogelijk is met deze programma’s en leren jullie hoe je fantastische presentaties kunt maken!

Canva: Dit is een ontwerpprogramma waarmee je prachtige posters, flyers en digitale kranten kunt maken.

Storyboard That: Storyboard That is een digitale tool om stapsgewijs te leren storyboards en stripverhalen te maken. De leerkrachten krijgen toegang tot onze licentie en leren werken met animaties, kleur, vorm, figuurtjes en voorwerpen.

Jouwweb: Een eigen website maken moeilijk? Niet met JouwWeb! Zonder enige voorkennis kunnen leerkrachten aan de slag met het maken van een website voor een groeps- of eigen thema.

Foto & Video: Deze workshops laten de leerkrachten kritisch kijken naar beelden. Ze gaan aan de slag met het werken met digitale gelaagdheid en passen de magie van fotografie en video-editing toe.

iMovie trailer: Onder begeleiding van het MediaTeam kiezen de leerkrachten een thema en vertalen deze met de iMovie-app en een template snel en eenvoudig naar een eigen video.

Stop-motion: Door heel veel foto’s snel achter elkaar te bekijken ontstaat de illusie van bewegend beeld. De leerkrachten bedenken bij deze workshop zelf een verhaal, stap voor stap maken zij hun eigen animatiefilm.

Greenscreen: In films wordt een Greenscreen ingezet voor special effects. Leerkrachten gaan hier zelf mee aan de slag en ontdekken zo hoe het groene doek omgetoverd kan worden in bijvoorbeeld Zweinstein, de oceaan of een reusachtige klif.

Digital stories: Een digital story is een beeldende manier om een persoonlijk verhaal te vertellen. De leerkrachten maken gebruik van onze databank en monteren een kort filmpje over een zelfgekozen onderwerp.

Thema

Social media/Digitale media

Didactisch kader

De training is een actief dagdeel waarin er veel ruimte is voor oefenen en samen overleggen. Na een plenaire presentatie die bijvoorbeeld kan gaan over 1 van de 4 gebieden van digitale geletterdheid, werken leerkrachten samen vanuit het coöperatief leren. Doordat allen erbij betrokken zijn geeft het ook input hoe je als team in de toekomst om wilt gaan met digitale geletterdheid.

1. In de eerste stap, oefenen, gaan kleine groepen bijvoorbeeld onder-, midden en bovenbouw ontdekken hoe van tevoren uitgekozen tools of digitale middelen werken.
2. Vervolgens in de tweede stap, inzicht, geven we een inkijkje hoe je hiermee kunt werken binnen bepaalde leerdoelen verbonden aan de 4 gebieden van digitale geletterdheid.
3. De derde stap, zelf ontwerpen, is dat leerkrachten samen een les of kleine lessenserie ontwerpen verbonden aan thema's die in de klas behandeld worden, bijvoorbeeld de zaakvakken.
4. De vierde stap is een korte presentatie wat er in de verschillende teams is ontworpen en waarom.

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Computational thinking, Creatief denken, ICT basisvaardigheid, Informatie vaardigheden, Mediawijsheid, Samenwerken

Leerdoelen

  • ICT basisvaardigheden: jezelf leren uitdrukken met behulp van beeld, taal en speelse digitale tools.
  • Informatievaardigheden: welke websites, oefeningen zijn voor deze leerlingen geschikt om veilig en speels informatie op te halen.
  • Mediawijsheid: overal word je verleid om te kopen, te reageren, te anticiperen. Met spelvormen behandelen we verschillende van deze manieren om te beïnvloeden via bijvoorbeeld Social media en reclame.
  • Computational thinking: hoe leer je spelenderwijs te programmeren en de technologie achter data te begrijpen.

Extra informatie

In overleg met de school verzorgen wij een dagdeel of dag workshops digitale vaardigheden met leerkrachten. We oefenen met de tools, geven voorbeelden en brainstormen hoe je deze in de klas kunt gebruiken. We beschikken over alle apparatuur en spelvormen en nemen deze mee naar de locatie. Voor groepen van 8-12 leerkrachten kunnen we ook op onze locatie, Gansstraat 164 (in de oude vrouwengevangenis) een dagdeel of dag creatieve trainingen verzorgen. Programma en prijs in overleg.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Duur
180 minuten
Soort
Deskundigheidsbevordering, Teamtraining, Workshop
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag tussen 9.00-18.00 uur
Prijs
€50 per deelnemer (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op locatie, Op school
Aanbieder
Click F1

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.