PO
Vraag en Aanbod

Gezocht: pilotklassen voor Beeld & Taal

FOTODOK
28 februari 2024
Gezocht: pilotklassen voor Beeld en Taal - FOTODOK
1 reactie. Reageer ook op dit artikel

Voor een pilotproject zoekt FOTODOK 6-10 klassen die mee willen doen aan lessen waarin begrijpend kijken, fotograferen en taalontwikkeling (woordenschatuitbreiding door het kijken naar kunst) centraal staan.

  • FOTODOK zoekt klassen van groep 4 t/m 8 in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.
  • Gezocht worden specifiek scholen waar nog weinig cultuureducatie is, en waar taal een aandachtspunt is.
  • Per klas die meedoet krijgen de leerlingen 2x 2 uur les van docenten van FOTODOK.

Over de lessen

In een door beeld gedomineerde wereld is het van groot belang dat je je kritisch te kunt verhouden tot beeld, zowel als toeschouwer als als maker.

Voor kinderen die visuele denkers zijn, kan fotograferen helpen om hun gedachten beter te verwerken en uit te drukken. Voor kinderen die moeite hebben om zich met woorden uit te drukken, bieden foto’s een andere manier om te communiceren.

Fotografie -en kunst in het algemeen- kan kinderen helpen om beter verbaal te communiceren. Als kinderen praten over kleuren, vormen en andere beeldaspecten die ze zien in de kunstwerken die ze observeren, breiden ze actief hun woordenschat uit. Door over kunst te praten, of het nu van henzelf is of van iemand anders, leren kinderen om te beschrijven wat ze zien en om hun gedachten onder woorden te brengen. Spreek- en luistervaardigheid zijn beide belangrijk, daarom is het ook nuttig om andere kinderen te horen praten over wat zij zien dan wel hebben gemaakt.

Interesse?

Interesse om (kosteloos) mee te doen? Laat hieronder een reactie achter of stuur uiterlijk 29 maart een mailtje naar elsbeth@fotodok.org

Foto/video credit
FOTODOK

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.