PO

Keuzeworkshops acteerstijlen

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Groep 7/8
Hele jaar

Een ochtend vol keuzeworkshops: een feest om te organiseren. Deze school wilde haar leerlingen aan het einde van het schooljaar verdieping aanbieden op het gebied van theater. Daarom maakten we workshops van 1.5 uur over verschillende acteerstijlen.

We verzorgden zes verschillende theaterworkshops, waarop de leerlingen konden intekenen.

Kennismaken met theatersport
Improvisatietheater is je impulsen volgen en samen met je medespeler zonder vooraf te repeteren de speelvloer op. We doen verschillende oefeningen om ons improvisatievermogen AAN te zetten, en spelen typische theatersport spellen. Het doel is om glansrijk te falen!

Kennis maken met slapstick
Slapstick is een soort komedie waarin lichamelijke acties de hoofdrol spelen en lekker uitvergroot worden. Met een goed muziekje er onder werk je aan je theatrale effect op de kijker.

Personages spelen vanuit kostuum
En grote kist kostuums op het podium, en het onderzoek kan beginnen. Wat zegt kleding over iemands persoonlijkheid, en hoe kun je vanuit een kostuumstuk een interessant personage opbouwen?

Kennis maken met maskerspel
Maskers zijn spannend en zorgen er voor dat je je mimiek niet kunt gebruiken in je toneelspel. Alles moet met je lichaam uitgebeeld worden. In deze workshops kun je uitproberen hoe dat is.

Teksten tot leven roepen
Je maakt een keuze uit korte tekstfragmenten uit de theatertraditie. Wie zeggen dit, waar zijn ze en wat voelen ze erbij? Je maakt zelf keuzes en aan het einde van de workshop hebben we al resultaat!

De Vloer Op – impro
In het televisieprogramma ‘De Vloer Op’ gaan bekende acteurs de uitdaging aan om te improviseren voor publiek. De presentator geeft hen een probleemsituatie zoals: “Wanneer je binnenkomt zie je een uitgewerkt plan voor een bankoverval op de keukentafel liggen. Dan komt je vriendin binnen”. GO!

De workshops zijn ook los af te nemen of achter elkaar in een reeks.

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

Extra informatie

We geven een prijs indicatie. De prijs wordt voor jouw school, op basis van maatwerk, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
7/8
Soort
Workshop
Periode
Hele jaar
Prijs
€200 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.