PO
VO

De Dansers

De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. We staan bekend om onze ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. We schudden los wat vast zit of verstillen daar waar aandacht nodig is.

De Dansers is expert in de eerste kennismaking met dans en ontmoet kinderen, jongeren en (jong)volwassenen in theaters, op festivals en op scholen over de hele wereld. De Dansers gelooft in het bijzonder in de waarde van dans vanaf jonge leeftijd. Dan zit je lichaam vol beweging, vráágt om rennen, springen en aanraken. Dan moet in je brein de fantasie op hol kunnen slaan.

Er valt veel meer aan dans te ontdekken dan wat er in één voorstellingsbezoek past. Hoe is het nu om danser te zijn? Wat kun je zelf met je lichaam? Wat lees je in dat van een ander? Wat kan kijken naar kunst voor jou betekenen? Daarom zijn al onze voorstellingen voorzien van een uitgebreid educatie- en contextprogramma en initiëren we speciale outreach projecten in Utrecht. Door dans dichterbij te brengen, werkt De Dansers aan het toegankelijk maken van podiumkunsten voor iedereen en het vergroten van aandacht voor lichamelijkheid in de samenleving.

Op alle activiteiten van De Dansers zijn de Algemene Voorwaarden van De Dansers van toepassing.

Informatie

Hoofdvestiging
Biltstraat 166 - 3572 BP Utrecht
Telefoonnummer
030 75 12 558
Foto/video credit
Headerfoto: Bart Grietens, Foto 1: Moon Saris, Foto 2: Moon Saris, Foto 3: Moon Saris, Foto 4: Bart Grietens, Foto 5: Bart Grietens, video: De Dansers

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform: