PO
VO

Danscentrum Utrecht

Danscentrum Utrecht is er voor iedereen die wil dansen. Dansen is goed voor je houding, coördinatie en conditie. Het bevordert je motoriek, ruimtelijk inzicht en muzikaliteit. Dansen stimuleert je creativiteit, maar vooral: dansen doe je samen! Je maakt contact en brengt elkaar plezier. Kom dansen!

Wij van Danscentrum Utrecht zijn gek op dansen. In dansen zit alles, kan van alles en dansen geeft je van alles. Dans stimuleert je persoonlijke groei en sociale vaardigheden. Door middel van dans maak je kennis met kunst, cultuur en esthetiek. Dans vraagt expressiviteit en creativiteit, maar bovenal geeft dans heel veel plezier.

Danscentrum Utrecht richt zich op de discipline dans in al haar aspecten. Dans als ambacht met het leren van technische vaardigheden. Dans als creatieproces van inhoud en betekenis. En dans die tot leven komt in contact met publiek tijdens een optreden. Danseducatie helpt kinderen, jongeren en volwassenen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Het is niet alleen goed voor je houding, souplesse en kracht, maar bevordert ook je coördinatievermogen, muzikaliteit en ruimtelijk inzicht. Dans bevordert wederzijds respect en eigenheid.

Danscentrum Utrecht is er voor iedereen die wil dansen. We bieden cursussen en workshops voor jong en oud en voor alle niveaus. Je kan kiezen uit veel verschillende dansstijlen en -technieken.

DCU danst op 3 locaties in Utrecht:
Utrecht Oost – Studio Monseigneur, Mgr. van de Weteringstraat 13a
Utrecht Centrum – Studio Domplein, Domplein 4
Utrecht Leidsche Rijn – Studio Cultuurcampus, Burchtpoort 5
De toegankelijkheid verschilt per locatie.

Op alle activiteiten van Danscentrum Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van Danscentrum Utrecht van toepassing.

Informatie

Hoofdvestiging
Monseigneur van de Weteringstraat 13A - 3581 EA Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.